İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729276533 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Genç MÜSİAD’tan fikri olan 100 Gence 10 Milyon TL’luk dev yatırım

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 919318 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Kasım 2013 10:12:51

Genç MÜSİAD, 100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projesiyle hem 100 Girişimciyi iş sahibi yapıyor, hem de melek yatırımcılık kavramına karşı yepyeni bir yatırım modelini duyurmaya hazırlanıyor.

Dünyanın 68 ülkesinde temsilciliği, Türkiye'nin 35 ilinde şubesi ve toplamda 3000'i aşkın üyesi ile Türkiye’nin en yaygın ve en etkili genç sivil toplum kuruluşu olan Genç MÜSİAD, bu yaygınlığını da kullanarak Anadolu’nun en uzak il ve ilçelerindeki girişimci adaylarını 100 bin TL başlangıç sermayesi ile buluşturarak şirketini kurmasına olanak sağlayacak.

www.100fikir100sirket.com web sitesine girerek proje başvurusunu yapabilecek olan girişimci adaylarının projeleri değerlendirilecek. Seçilecek en iyi 100 proje, her biri kendi sektöründe lider isimler MÜSİAD’lı iş adamları tarafından 100 Bin TL ve üstü rakamlarla fonlanarak kurulan şirketler, yatırımcıların da deneyimiyle iş hayatına “Merhaba” diyecekler. Her sektörden başvurunun kabul edildiği 100 Fikir 100 Şirket projesine başvurmak için MÜSİAD ya da Genç MÜSİAD üyeliği şartı aranmazken iş fikrinde aranacak üç özellik “Sürdürülebilirlik”, “Yenilikçilik” ve “Ölçeklenebilirlik” olarak belirlendi.

“Melek yatırımcılık” kavramını derinlemesine incelediklerini ve yüzlerce gençle talepleri ve ihtiyaçları üzerine görüşmeler yaptıklarını belirten Müsiad Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Türkiye koşullarına, kültürümüze ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni bir başlangıç sermayesi modeline olan ihtiyacı fark ettiklerini belirtti ve şöyle devam etti :

“Gençlerin ihtiyaçlarını, melek yatırım alan gençlerin yatırımdan sonra yaşadığı zorlukları, gençlerin bir iş adamı yetiştirme gayesiyle değil, bir anda parayı 5’e katlama aracı olarak ele alındığı gerçeğini göz önüne alınca yeni bir yaklaşım geliştirdik. Bu yeni yaklaşımı 6-7 Aralık tarihlerinde düzenleyeceğimiz 4. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi’nin açılış konuşmasında hem Türkiye, hem de dünya kamuoyuna açıklayacağız. “

Genç MÜSİAD’ın ismini şimdilik sır gibi sakladığı bu yeni Başlangıç Sermayesi modelinin öne çıkan birkaç farkı şöyle olacak.

  • Yatırımcı, genç girişimcinin motivasyonunu düşürecek, heyecanını azaltacak derecede yüksek bir hisse alamayacak. Baskın hisse girişimcinin elinde olacak.
  • Yatırımcı, parasını katlamak için girişimin doğal büyüme sürecine zarar verecek bir hızlandırma yapamayacak.
  • Yatırımcı, girişimciye paradan önce deneyim sağlamayı amaç edinmiş olacak ve zaten bu yatırımcı ağına da bu bakış açısıyla bakan yatırımcılar kabul ediliyor. Yani yatırımcı, girişimcinin öncelikle akıl hocası olduğu yaklaşımıyla hareket edecek.
  • 6-7 Aralık’ta gerçekleşecek Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne katılmak isteyenlerin www.ugik.org sitesine kayıt yaptırmaları yeterli.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

YALOANS { 30 Temmuz 2014 22:29:47 }

Eger bir tarim, ögrenci, borç, insaat, veya konsolidasyon kredi ihtiyacim var, lütfen asagidaki e-posta

(yakubuafentokhai@yahoo.com) veya (yakubuafentokhailoans@admin.in.th) üzerine Yakubu Afentokhai Kredi Sirketleri LTD

basvurun,
Facebook: http://www.facebook.com/yakubusuleafentokhai
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan