İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731865192 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Anadolu Liseleri Yönetmeliği değişti

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 547336 Okunma | Yazar Yazan: admin | 07 Eylül 2007 11:29:16

Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek, Anadolu Liseleri'ndeki öğrenci nakil işlemi yeniden düzenlendi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayasında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Naklen gidilmek istenilen yerleşim birimindeki okullarda birinci yabancı dil farklı ise nakiller, puan üstünlüğü ve açık kontenjan esaslarına bağlı olarak velilerinin yazılı isteği doğrultusunda birinci yabancı dil değişikliği yapılarak gerçekleştirilecek.

Nakli gerçekleşen öğrencinin değiştirilen yabancı dildeki seviyesi belirlenecek.
Yönetmelik değişikliği ile ayrıca, okul yönetiminin, öğrenci velisi ile işbirliği yaparak Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri ayarak uygulaması da öngörülüyor.

 

 | Puan: 7,6 / 7 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan