İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732383472 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Başarılı öğrencilere profesör maaşı kadar burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 740430 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Temmuz 2011 00:16:51

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk 100'e giren öğrencilerden üniversiteyi tercih edecek 3 öğrenciye, profesör maaşı kadar (yaklaşık 3 bin 700 TL) burs, üniversiteye ait tatil köyünde ücretsiz konaklama ve okul ile kaldığı yer arasında servis hizmeti verileceğini duyurdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk 100'e giren öğrencilerden üniversiteyi tercih edecek 3 öğrenciye, profesör maaşı kadar (yaklaşık 3 bin 700 TL) burs, üniversiteye ait tatil köyünde ücretsiz konaklama ve okul ile kaldığı yer arasında servis hizmeti verileceğini duyurdu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ÇOMÜ'nün, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), kentin hayırseverleri ve önde gelen şirketleriyle işbirliği yaptığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, çok sayıda öğrenciye burs verileceği, öğle yemekleri ile konaklama ücretlerinin karşılanacağı belirtilen açıklamada, LYS'de ilk 100'e giren ve ÇOMÜ'yü tercih eden 3 öğrenciye, profesör maaşı kadar burs verileceği, 4 yıllık eğitim hayatları boyunca üniversiteye ait tatil köyünde ücretsiz konaklama ve okulla kaldığı yer arasında taşıma hizmeti verileceği ifade edildi.

Ayrıca, öğrencilerin mezun olduklarında iş garantisine sahip olacakları ve bunun da üniversiteyle anlaşan Türkiye'nin önemli ihracatçı şirketlerinden biri olan İÇDAŞ tarafından sağlanacağı vurgulandı.

ÇOMÜ REKTÖRÜ LAÇİNER: ''ÖĞRENCİYE ÖNEM VEREN BİR ÜNİVERSİTEYİZ''

Açıklamaya göre, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kamu üniversitesi olmalarına rağmen öğrenci çekmede yarışın içinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğrenciye önem veren bir üniversiteyiz. Üniversite demek iyi bilim insanları ve nitelikli öğrenciler demektir. Gerisi detaydır. Bu nedenle bir yandan en iyi öğretim üyelerini Çanakkale'ye çekmeye çalışıyoruz, diğer taraftan da en iyi öğrencileri üniversitemizde görmek istiyoruz. Bizim en büyük farkımız öğrenci ve öğretim üyesi için özgürlüğün zirvede olmasıdır. Çanakkale insanı, öğrenci ve bilim insanlarına karşı metropollerde ve taşrada bulamayacağınız derin bir hoşgörüye sahip. Ne giyerseniz giyin, nasıl görünürseniz görünün. Fikriniz ve siyasi duruşunuz ne olursa olsun, Çanakkale buna hoşgörüyle bakar, hatta bunları görmez bile. Aynı şekilde bizler de üniversite yönetimi olarak üniversiteyi binlerce farklı çiçeğin özgürce açtığı yer olarak görüyoruz. Farkları törpülemekten ziyade, kendilerini ifade etmelerine uygun ortam sağlıyoruz. Kısacası Çanakkale üniversiteler içinde en özgürlükçü üniversitelerin başında geliyor diyebilirim.''

ÇOMÜ DÜNYANIN EN GÜZEL ÜNİVERSİTESİ

Prof. Dr. Laçiner, ÇOMÜ'nün diğer bir avantajının da ''dünyanın belki de en güzel üniversitesi'' olmasında yattığına işaret ederek, şöyle devam etti:

''Çanakkale bilim, sanat ve eğitim yapmak için olağanüstü bir yer. İstanbul'un bozulmamış hali gibi. İçinden deniz geçen iki kentimizden biri. Ana kampüslerimiz orman ve yeşillikler içinde. Denize nazır bu kampüsler Çanakkale Savaşları alanının hemen karşısında. Aynı şekilde Truva antik kentine ve diğer antik kentlere çok yakınız. Her mevsim pırıl pırıl bir hava, tarih ile iç içe geçmiş harika bir doğa nitelikli üniversite eğitimine ek olarak keyifli bir 4 yıl da vadediyor. Tüm bunlara ilaveten Çanakkale uluslararası bir şehir. Kente ilgi Avustralya'dan Avrupa'ya dünyanın dört bir yanından yılın her mevsiminde canlıdır. Böylesine müthiş avantajlara 1200'ü aşan nitelikli akademik personeli, 10 fakülte, 4 enstitü ve çok sayıda meslek ve yüksek okulu ile güçlü bir üniversite altyapısını eklediğinizde karşınıza Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri çıkar. Örneğin iyi bir uzay fizikçisi olmak isterseniz diğer üniversitelerde bulamayacağınız Türkiye'nin en büyük teleskobu üniversitemizin Ulupınar Gözlemevi'ndedir. ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nden Ziraat'e, Su Ürünleri'nden Mühendislik Fakültesi'ne kadar, bu tür istisnai araştırma ve uygulama olanaklarını bulabileceğiniz nadir üniversitelerimizdendir. Bizi tercih edenlerin bundan pişmanlık duymayacaklarını düşünüyoruz.''

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan