İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731563906 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Jean Monnet Bursu hakkında sıkça sorulan sorular ve bilgiler

Kategori Kategori: Diğer Yurtdışı Eğitim Bursları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 857859 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Mayıs 2011 12:04:51

Avrupa Komisyonu'nca desteklenen 'Jean Monnet Burs Programı' hakkında sıkça sorulan sorular ve bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

20 yıldan beri yürütülen ve AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayan Jean Monnet Burs Programı, Türkiye'deki en köklü ve en prestijli burs programlarından biridir. 

 

1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan anlaşma ile oluşturulan Jean Monnet Burs Programı Türkiye-AB ilişkilerinin en dinamik ve en renkli boyutlarındandır. Türkiye'deki kamu ve özel sektör çalışanları, sivil toplum kuruluşu mensupları, üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personele AB üyesi ülkelerde eğitim imkânı sağlayan Jean Monnet bursları, Türkiye'de toplumun her kesiminden AB ile ilgili konularda uzmanlar yetiştirilmesine katkı sağlayan çok özel bir programdır.

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı, sadece Türkiye'ye özel bir programdır. Türkiye dışında başka bir ülke için bu burs programı uygulanmamaktadır.

 

20 yıllık dönemde kamu çalışanlarından özel sektör temsilcilerine, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden yerel yönetim çalışanlarına kadar 1.260 kişi Jean Monnet Burslarından yararlanmıştır.

 

Bursiyerler en az 3 en fazla 12 aylık dönemde AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans eğitimi görmekte veya araştırma programlarına katılabilmektedirler.

 
Jean Monnet Burs Programı Hakkında Genel Bilgiler için TIKLAYINIZ
Jean Monnet Burs Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları için TIKLAYINIZ

 

 | Puan: 10 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan