İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729957044 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Avustralya'da Burslu Eğitim

Kategori Kategori: Yurtdışı Burslar | Yorumlar 7 Yorum | Okunma 839161 Okunma | Yazar Yazan: admin | 16 Mayıs 2011 22:43:41

Avustralya hukumeti, her sene, icerisinde Turkiye'nin de bulundugu bir grup ulkeden gelen basarili ogrencilere ve profesyonel calisanlara 'Endeavour Awards' adiyla bilinen bir egitim bursu saglamaktadir.

Avustralya hukumeti, her sene, icerisinde Turkiye'nin de bulundugu bir grup ulkeden gelen basarili ogrencilere ve profesyonel calisanlara 'Endeavour Awards' adiyla bilinen bir egitim bursu saglamaktadir.

Endeavour burslari, Avustralya hukumetinin, Avustralya’da okumayi, arastirma yapmayi veya kisisel gelisim faaliyetleri nedeniyle Avustralya’ya seyahati dusunen uluslararasi ogrencilere ve profesyonellere yonelik hazirladigi bir destek ve burs programidir. Bu burs cercevesinde, her yil, toplami Turkiye’den basvuran basarili ogrencilerin sayisina gore her yil degisen oranlarda ogrencilere burs tahsis edilmektedir. Burs kategorileri sunlardir:
 
1) Endeavour Lisansüstü ve Arastirma Bursları
 
a) Lisansustu ogrenim Burslari: Avustralya'da herhangi bir alanda, lisansüstü öğrenim yapılabilmesi için – 2 yila kadar Master ve 4 yila kadar Doktora ogrenimi icin verilmektedir
 
b) Endeavour Araştırma Bursları: Oğrencilerin Avustralya'da gerceklesecek, Türkiye'deki lisansüstü eğitimlerine katkı yapmayi amaclayan arastirma programlari icin – 4 ila 6 aylik  aylık sureler dahilinde verilmektedir
 
2) Endeavour Yönetici Bursları: Iş dünyasına yonelik, sanayi,eğitim, veya kamu yönetimi gibi cesitli sektorlerde ve alanlarında başarılı kişilerin kisiel gelisimine yonelik – Avustralya’da 1 ila 4 ay süreyle kisisel gelisim çalışmaları yapilabilmesi icin.
 
3) Endeavour Yuksekokul Burslari: Mesleki ve Teknik öğrenim diploması isteyen öğrencilere tahsis edilmek uzere – 1 ila 2.5 yil suresince gecerli olmaktadir.
 
Burslara basvuru yapma arzusunda olan kisilerden ve ogrencilerden Avustralya hukumetinin sozkonusu burslarla ilgili resmi sitesi olan http://www.deewr.gov.au/International/EndeavourAwards/Pages/Home.aspx sitesindeki linkler kullanilarak online basvuru yapilmasi istenmektedir.
 
Konuyla ilgili daha genis bilgiye Turkce olarak www.egitimplus.com sitesinden ve http://www.study-in-australia.org/turkey/ sitesinde de ulasilabilecegini hatirlatmak isteriz.
 
2012 yilinda saglanacak burslar icin son basvuru tarihi 30 Haziran 2011’dir.

Haber

bu konuda yurtdışı eğitim forumunda yazabilir yada yazılanları okuyabilirsiniz...TIKLAYINIZ

 

 | Puan: 10 / 8 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

CAN TURUTHAN { 19 Mart 2012 11:24:20 }
marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi
sinema -tv bölümü son sınıf öğrencisiyim
araştırma veya lisans üstü burs için ne zaman
nereye başvurmalıyım.
adresim:emektar sk.i.kerim çıkmazı no.1
kat.4 gümüşsuyu-ISTANBUL
Tel.0551.1905.90.91
Saygılarımla
emrah { 02 Ekim 2011 15:45:32 }
ben van meslek yüksek okulu elektrik bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. dil olarak sadece türkçe biliyorum türk vatandaşıyım. acaba ben bu bursa baş vurabilirmiyim.
pernise { 24 Mayıs 2011 20:54:49 }
bende fransızca okuyurum bursa başvura bilecekmiyim azeriyim
fatih küçük { 22 Mayıs 2011 11:31:07 }
bnede türkiyede siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisiyim.burstan yararlanabilecekmiyim*?
yusuf { 21 Mayıs 2011 15:07:15 }
fırat ü. tıbbı bıyokımyada yuksek lısans ögrencısıyım bu burs dan bende yararlanabılırmıyım lutfen basvuru formu nasıl temın edılır. bılgı verınız

ABDULMECİT { 18 Mayıs 2011 14:36:38 }
Ben yurt dışında lisans eğitimi almak istiyorum. Buna destek veriyorlar mı?
fatma { 18 Mayıs 2011 09:15:49 }
ben urdun universitesi 2.sinif ingilizce ogretmenligi bolumunde okumaktayim.bu burstan bende yararlanabilirmiyim.Aslen turk vatandasiyim,
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan