İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729859848 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖSYM: Şifre yok, yazılımda hata var

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 469614 Okunma | Yazar Yazan: admin | 11 Mayıs 2011 11:21:00

YGS'de şifre iddiaları ile ilgili davayı açan avukat açıklama yaptı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanan skandalın ardından sınavın iptali için dava açan Konyalı öğrencinin avukatı Ahmet Gürol Şaban, ÖSYM'nin savunmasını mahkemeden aldı ve bir açıklama yaptı.

Sınavın iptali için açılan davaya ÖSYM'nin gönderdiği savunma tartışmaları daha karmaşık bir hale getirdi. ÖSYM, dün mahkemeye savunmasını göndermişti. Bugün savunmayı mahkemeden alan Avukat Ahmet Birol Şağban, ÖSYM'nin bu kez şifreyi kabul etmediğini açıkladı. Şağban, savunmanın yazılımda yapılan bir hata üzerine kurulduğunu belirtti ve şu açıklamalarda bulundu:

"SKANDALDAN ÖTE BİR REZALET"

"Savunma 17 sayfadan oluşuyor. ÖSYM Başkanı’nın şifre açıklaması savunmada yalanlanıyor. O zaman ÖSYM Başkanı ve yönetim kurulu mu bize yanlış bilgi verdi, yoksa avukat mı? Skandaldan öte bir rezalet yaşıyoruz. Örneğin; bir öğrenciye iki farklı sonuç gelmiş. Birisinde LYS’ye girebilirsiniz, diğerinde ise giremezsiniz diyor. Bu işin cılkı çıkmıştır artık. Bu hafta içinde olumlu ya da olumsuz karar çıkacaktır. Kanun, ÖSYM’ye bir yükümlülük getiriyor; o da sınavın güvenirliği. Güvenilirlik zedelenmiştir. Yapılan sınav bilimsel değildir. Ankara Üniversitesi raporunda sınavın bilimsellikten uzak olduğu belirtiliyor. Bu ilke zedelenmiş. Bu sınav bilimsel mi? Hayır. Ayrıca savunmada, cezaevlerinde tekrarlanan sınava ilişkin bir husus da yok. Mahkeme bir karar verecek.

SUÇLU SİSTEM

Savunmada ‘şifre yok’ diyorlar ama bunun adını ortaya koymuyorlar. Sistem ‘yanlış çalışmış’ deniyor. Birinin bilgisayara müdahalesi olmadan sistem nasıl yanlış çalışır? Bilgisayarın kapalı çalıştığını, yazılımda bir hata olduğunu söylüyorlar. Matbaayla ilgili bir şey göremedim. Bu yanlışı bilgisayar tesadüfen yapmaz. Savunmaya cevabımı bugün öğleden sonra vereceğim. Süreci hızlandırmak gerek."

DAVANIN GEÇMİŞİ

YGS'nin bir şifreleme tekniği ile soruları okumadan doğru yanıtları bulabildiğine yönelik iddialar üzerine mağdur edildiklerini belirten 18 yaşındaki M.A.O.'nun avukatı Ahmet Gürol Şağban, sınavın iptali için başvurdu.

Şağban, şöyle dedi:

"Anayasamızın 10. maddesine göre, devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine göre hareket etmek zorundadır. Dolayısıyla eğer böyle bir şifreleme tekniği sınava giren bir kısım adaylara verilmiş ise soru kitapçıkları da bu şifreleme tekniğine göre hazırlanmışsa büyük bir yolsuzluk ile karşı karşıyayız demektir. Bu sınavın iptalini gerektiren sebeptir. Bir sorunun dahi doğru cevaplanması bu sınavda on binlerce kişinin önüne geçmeye yol açıyor. Dava dilekçemizi hazırladık ve YGS hakkında öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptali için Konya İdare Mahkemesi nezdinde dava açılması için Danıştay'a müracaatımızı yaptık.

 

ÖSYM'nin görevlerinin yer aldığı 2 bin 547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesi ve maddenin son fıkra hükmü olan 'Devlet organları ve idare makamları bütün işlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar' hükmü, ÖSYM için bağlayıcı ve geçerli olan bir hükümdür. 2011-YGS tüm açıklanan nedenlerle anayasaya aykırılık teşkil etmektedir. Mahkeme yoluyla bu sınavlardaki şaibe mutlaka ortaya çıkacaktır. Artık söz yargınındır."

NTV

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan