İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729868233 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İki Liseli de ÖSYM Mağduru

Kategori Kategori: Lise Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 470537 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Mayıs 2011 16:24:04

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda puanlaması yanlış hesaplanan iki lise öğrencisinden birinin psikolojisi bozuldu, diğeri hastalandı.

Tekirdağ'da memur baba ve ev hanımı annenin iki çocuğundan biri olan, Tekirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Aslı Zeliha Çömez, 27 Nisan günü açıklanan YGS sonuçlarına internetten bakınca şoke yaşadı.

Aldığı 129,994 puanla sıralamada 1 milyon 577 bin 112'nci olduğunu görünce şaşıran Çömez, hemen durumu ailesine bildirdi.

Bunun üzerine aile kızları ile birlikte ÖSYM'ye, 'Sınav sonucunda bir yanlışlık olduğunu' belirterek itiraz dilekçesi yazdı ve kargo ile gönderdi.

Kargo ÖSYM'ye ulaşmadan tekrar internete girerek sonucuna bakan Çömez, puanının 402.162'ye çıktığın ve 32 bin 637'nci sıraya yükseldiğini görünce sevinci ve şaşkınlığı bir arada yaşadı.

Kabus dolu saatler yaşayan Aslı Zeliha Çömez, "Gerçekten benim ve ailemin psikolojisi çok kötü bozuldu. Beklemediğim bir puan görünce çok şaşırdım ve sürekli ağladım. Ailemle birlikte ÖSYM'nin internet sitesinden dilekçe yazmak için referans numarası aldık ve yazdığımız itiraz dilekçesini ÖSYM'ye kargo ile gönderdik. Tekrar internet sitesine girip sınav sonucuna baktığımda puanımın 402.162'ye çıktığını gördük ve çok şaşırdık. Bir süre sonra da kargo firmasından gönderdiğim dilekçenin ÖSYM'ye ulaştığı mesajı geldi. Sonuç düzelmiş olsa da, bu yaşadıklarımız benim ve ailemin psikolojisi çok bozdu" dedi.



NUR DA RAHATSIZLANDI

Aynı sorunu Tekirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu 17 yaşındaki Zahide Nur İrik de yaşadı. Sınav sonucunu öğrenmek için internetten baktığında 132 puan aldığını öğrenen İrik, rahatsızlandı. Ertesi gün birkez daha baktığında ise sınav sonucunun 326 puana yükseldiğini gördü.

Açıklanan sınav sonrası hastalandığını ve yarın hastaneye yatacağını söyleyen Zahide Nur İrik, "Sınav sonucuma ablam işyerinde baktı ve puanımın 132 olduğunu söyledi. Barajı geçemediğim için LYS'ye giremeyecektim. Sonucu öğrendiğimde bayıldım. Sonucun 132 olması imkansızdı. Son girdiğim deneme sınavımda bile 420 almıştım. Hukuk Fakültesi'ni kazanmayı çok istiyordum. Ertesi gün tekrar baktığımda sonucun 326 olduğunu gördüm. Bu sonucundan yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha yüksek puan almam gerekiyordu. Tekrar itiraz edeceğim, ama neyi değiştirir bilmiyorum" dedi.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan