İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732025250 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Celal Bayar'da İçki Yasaklandı

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 548018 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Mayıs 2011 16:20:23

CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü yanındaki sosyal tesislerde iki yıldan bu yana faaliyet gösteren restoranda içki satışı yasaklandı.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, restoranın içki ruhsatının bulunmadığını, kararın bu nedenle alındığını belirtirken, Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Ömer Arslan da üniversitenin kendisini ihbar ederek içki yasağı uygulamaya konulduğunu söyledi.

CBÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü döneminde, merkez kampustaki rektörlük ana binası yanına üç katlı sosyal tesis binası yaptırıldı. Sosyal tesisler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı olarak bir rektör yardımcısı ve bir müdür gözetiminde işletilmeye açıldı. Binada açılan alakart restoranda da akşam saatlerinde öğretim üyelerine içki servisi yapıldı. Aynı zamanda özel kutlama günlerinde de içki verildi.

CBÜ'de rektörlük, geçen yıl kasım ayında el değiştirdi ve Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yeni rektör oldu. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, rektör yardımcılarını da değiştirdi ve sosyal tesislerden sorumlu rektör yardımcısı da Prof. Dr. Ali Çelik oldu.

'BELEDİYE'DEN RUHSAT SORDU'

Prof. Dr. Çelik, 17 Mart 2011'de Manisa Belediyesi'ne verdiği dilekçe ile 'Sosyal tesislerimizde içki satılması konusunda ruhsatımız var mı?' diye sordu. Belediye de, sosyal tesisin içki ruhsatının olmadığını ve okul binalarına 100 metre uzaklıkta alkollü içki satılamayacağı için ruhsat verilemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine de alakart restoranda alkollü içki satışı yasaklandı.

Öğretim üyeleri duruma tepki gösterirken, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Belediyeye sorduk, içki ruhsatı yokmuş. Bu nedenle içki satışını yasakladık" dedi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, sosyal tesisler binasının hemen yanında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) bulunduğunu da hatırlattı.

Eğitim-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Ömer Arslan ise, restoranda akşam saatlerinde içki verildiğini hatırlatarak, "Tamam okula 100 metre mesafede içki verilmez ama, üniversitenin adeta kendi kendini belediyeye ihbarı söz konusu. Umarım fırsata kılıf hazırlama değildir" diye konuştu. 

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

selcuk { 21 Mayıs 2011 00:29:53 }
cok guzel olmus desteklıyoruz sayın pakdemırlı hocamızı
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan