İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729865312 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Ücretsiz ve burslu öğrenciler için yeni düzenleme

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 558748 Okunma | Yazar Yazan: admin | 08 Nisan 2011 17:30:18

Özel öğretim kurumları, ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları şehit veya malul gazi çocukları dışındaki öğrenci ya da kursiyerleri tamamen ücretsiz veya bunların ücretlerinin toplam miktarı kadar öğrenim ücretinde yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 75 oranında indirim uygulayarak daha fazla öğrenci veya kursiyer okutabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının ''Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Öğrenci ve Kursiyerler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ''Ücretsiz okutulacak öğrenci ve kursiyerlerin oranı'' başlıklı maddeye, ''Kurumlar, ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları şehit veya malul gazi çocukları dışındaki öğrenci ya da kursiyerleri tamamen ücretsiz veya bunların ücretlerinin toplam miktarı kadar öğrenim ücretinde yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 75 oranında indirim uygulayarak daha fazla öğrenci veya kursiyer okutabilir'' hükmü eklendi.


Kurumlarda ücretsiz veya indirim uygulanarak okumak için başvuracak öğrenci ve kursiyerlerden, ''okullarda ücretsiz okuyacak şehit veya malul gazi çocukları dışındaki öğrencilerin bir önceki sınıfını geçmiş ve davranış notunun tam olması'' şartları aranacak.


Daha önceki yönetmelikte, kurumlarda ücretsiz okumak için başvuracak öğrenci ve kursiyerlerde; ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayıp Türkiye'de yaşayan soydaşlarımız ya da akraba topluluğundan olması, okullarda ücretsiz okuyacak öğrencilerin bir önceki sınıfını geçmiş olması, okullarda ücretsiz okuyacak öğrencilerin davranış notu indirilmemiş olması şartları aranır. Ancak, kimsesiz ve maddi imkanlardan yoksun olan öğrenci ve kursiyerlere öncelik tanınır'' hükmü yer alıyordu.


Başvuranların sayısının kontenjandan az olması halinde, durumları yönetmelikteki ''Başvuru şartları'' maddesine uygun olanların başvuruları sağlanarak ücretsiz okuma hakkından yararlandırılacak.


Yönetmeliğin eki ''EK-2''de yer alan Özel Öğretim Kurumlarında Şehit ve Malul Gazi Çocukları Dışındaki Ücretsiz Okuyacak Öğrenci ve Kursiyer Başvuruları Değerlendirme Formu''nda da bazı değişiklikler yapıldı.

 

 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan