İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731938107 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

OKS'de tercihte yükselme uygulaması

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 487351 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Eylül 2007 21:03:54

OKS 2. yerleştirmede boş kalan kontenjanlar, tercihte yükselme uyuglamasıyla doldurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), orta öğretim kurumlarında Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre yapılan 2. yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanları "Tercihte Yükselme" uygulamasıyla dolduracak.

OKS’ye giren ve herhangi bir orta öğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan her öğrenci "Tercihte Yükselme" için başvuruda bulunabilecek.

Uygulamayla, öğrencilerin önceki tercihleri esas alınarak üst tercihlerine yerleştirilmeleri amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Vekili Mehmet Temel imzasıyla yayınlanan "OKS 2007 Öğrenci Kayıtları" konulu genelgede, 10 Haziran 2007’de yapılan OKS sonuçlarına göre yapılan 2. yerleştirme işlemine dayalı öğrenci kayıtlarının 5 Eylül Çarşamba günü sona erdiği hatırlatıldı. "Ancak bu yerleştirme işlemi sonucu, sınavla öğrenci alan okullarımızda önemli ölçüde kontenjan açığı kaldığı gözlemlenmiştir" denilen genelgede, söz konusu kontenjanların, isteyen öğrencilerin daha önceki tercihleri esas alınarak üst tercihlerine yükseltilmeleri suretiyle doldurulmasında yarar görüldüğü belirtildi. Genelgede, bu yıl uygulanan yenilikler sebebiyle böyle bir uygulamanın, OKS sisteminin özünden gelen, okulların seviye bütünlüğünü ve homojenliğini bozmadan, eksik kontenjanların tamamlanmasını mümkün kıldığı bildirildi. Genelgede, 2007 OKS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtildiği gibi 2. yerleştirme sonucunda Anadolu Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları, Anadolu Tarım Meslek Liseleri, Tarım Meslek Liseleri, Adalet Meslek Liseleri ile Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kontenjan kalması durumunda, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 49. maddesine göre ilköğretim okulu diploma notu esas alınarak, Sağlık Meslek Liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liselerine OKS puanlarına göre ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilebileceği bildirildi.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri ile Anadolu Öğretmen Liselerine ise, Eğitim Teknolojileri Müdürülüğünce isteyen adaylar için "Tercihinde Yükselme" işlemi yapılarak, daha önce yapılan tercihler doğrultusunda puan üstünlüğüne göre üst tercihlerdeki boş kontenjanlara yerleştirme yapılacağı belirtilen genelde, uygulamaya ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, başvurular 8 Eylül 2007 Cumartesi günü başlayacak, 10 Eylül Pazartesi günü saat 12.00’ye kadar adayın mezun olduğu okula yapılacak.

Uygulama için, 10 Haziran 2007 tarihinde yapılan OKS’ye girmiş, 160 puan barajını aşarak tercih yapma hakkını elde etmiş ve tercihte bulunmuş adaylardan, herhangi bir orta öğretim kurumuna kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptırmış veya yaptırmamış olan tüm istekliler başvurabilecek.

Tercihinde Yükselme işlemi sonuçları 11 Eylül Salı günü saat 17.00’den sonra www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Kayıt işlemleri, 12-13 Eylül 2007 tarihlerinde ilgili okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Üst tercihine yükselmek isteyen adayların başvurularını yaptıktan sonra, sınav sistemine dahil bir okula daha önce yaptırdığı kaydın otomatik olarak sileneceği ve bu şekilde boşalan kontenjanın da değerlendirileceği kaydedilen genelgede, üst tercihine gidemeyen, daha önce kayıtlı olduğu okula yeniden dönen aday için yeni bir kayıt işlemine gerek kalmayacağı bildirildi.

Genelgede, başvuru işlemleri için velilerin, işlemin yapıldığı ilköğretim okullarının okul aile birliklerine, önceki başvurularda olduğu gibi, makbuz karşılığı 5 YTL yatıracağı da ifade edildi.

 

 | Puan: 3,6 / 7 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan