İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729938750 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖSS'de Son 10 Yıla Soruşturma!

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 408971 Okunma | Yazar Yazan: admin | 26 Mart 2011 11:53:55

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, son 10 yılda sınavı kazanan yaklaşık 5 milyon öğrencinin adres ve sicil örnekleri ile sonuç kayıtlarını YÖK'ten istedi. Sebebi ise...


YÖK Genel Sekreteri'nden 'Bilgiler skandalla ilgili. Ne olduğunu bilmiyoruz, biz aracıyız' açıklaması geldi.

KPSS'de 350 kişinin soruların tamamını doğru yanıtlayıp tam puan almasıyla başlayan kopya skandalında soruşturmanın alanı genişledi. Sekiz ay önce ortaya çıkan kopya skandalının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve sınav iptal edilmişti. Süreç, ÖSYM'de depreme yol açtı. Başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan görevinden ayrıldı, çok sayıda kişi görevinden alındı.

Soruşturma kapsamında en önemli gelişme geçtiğimiz günlerde yaşandı. Soruşturmanın çapını genişleten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı binlerce öğrencinin bilgilerini incelemeye aldı.

TÜM KAYITLAR İSTENDİ

YÖK'e bir yazı gönderen savcılık, Türkiye'deki tüm üniversiteler, Meslek Yüksek Okulları ve Yüksek Teknoloji Enstitülerinin 10 yıllık kayıt bilgilerini istedi. Savcılık yazısında 2000 yılından itibaren üniversite giriş sınavını kazanıp okullara kayıt yaptıran ya da yaptırmayan veya kaydını sildiren tüm öğrencilerin, sicil kayıtlarından adres bilgilerine, kaç puanla okula girdiğine kadar tüm kayıtların kendilerine gönderilmesini istedi.

YÖK YOLLAYACAK

YÖK de Türkiye'deki tüm üniversitelere yazı yazarak öğrenci kayıt ve mezuniyet bilgilerinin kendilerine gönderilmesini istedi. Üniversitelerin bilgileri göndermesinin ardından bilgilerin savcılığa gönderileceği öğrenildi.

YAZI GÖNDERİP İSTEDİK

Kopya skandalını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığının bilgileri istediğini doğrulayan YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç ' Bilgiler kopya skandalı soruşturması ile ilgili savcılık tarafından istendi. Bize yazı yazdılar bizde üniversitelerden istedik. Ne olduğunu bizde bilmiyoruz biz sadece aracıyız ' dedi.

SORUŞTURMA ÜÇ KOLDAN YÜRÜYOR

Soruşturmada gelinen noktayla ilgili meclise bilgi veren kurumlardan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise ÖSYM ve Meteksan matbaasında ele geçirilen bilgisayar imajları ve verilerin bilirkişi incelemelerinin devam ettiğini, soruşturmanın ise sürdüğünü söyledi. ÖSYM Başkan Vekili Prof. Dr. Ali Demir de soruşturma ve incelemenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nca yapılmaya devam ettiğini belirtti. Konu Meclis'te de soru önergesine konu olmuştu

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan