İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732215811 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Yurtdışı Eğitim Bursları

Kategori Kategori: Yurtdışı Burslar | Yorumlar 3 Yorum | Okunma 1139314 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Mart 2011 15:12:26

Her yıl 50,000 öğrenci bu fuarları ziyaret ediyor, 10,000 kişi bu fuarlar sayesinde yurtdışında okuyor ...

Yurtdışı Eğitim Fuarına katılan üniversite ve kolejler, öğrencilere kısmi ve tam burs sağlamaktadır. Özellikle akademik başarıya sahip öğrenciler IEFT fuarlarına katılan üniversite ve kolejlerden burs sağlayabilir. Ayrıca, ülkelerin eğitim ataşelikleri veya diğer kurumları tarafından Yurtdışı Eğitim Bursları sağlanmaktadır. Örneğin; British Council, Fullbright, Avustralya Hükümeti,Nuffic-Hollanda, DAAD Almanya, Campus France gibi. Adı geçen kurumlarda IEFT fuarlarındaki standlarında burslar hakkında bilgi vereceklerdir.
 
British Council Chevening Bursları;
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanan ve Türk öğrencilere verilen bu burs, 12 aylık programlar için 12.000 £’a kadar eğitim ücretlerini kapsıyor. Bu bursu alabilmek için geleceğe dair liderlik potansiyeliniz olmalı. Cheving bursu;Avrupa Çalışmaları, Siyaset Bilim ve Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, İnsan Hakları ve Uluslararası Hukuk, Göç, İktisat, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları, Çevre Çalışmaları, Enerji Çalışmaları, Ziraat/ Gıda Mühendisliği, Savunma Çalışmaları alanlarında veriliyor.

En az 3 ay ve azami 1 yıla kadar lisansüstü çalışmaları için verilmektedir. İngiltere’de çoğu yüksek lisans seviyesindeki program 1 yıllıktır. Chevening bursları; program öncesi İngilizce eğitimi (gerektiği takdirde), IELTS testi ücretleri, vize masrafları, ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti, eğitim ücretleri, tez harcamaları, varış ve dönüş ödenekleri ile yemek ve konaklamayı kapsayacak yaşam giderlerini kapsamaktadır. Bursa başvurmak için en az 3.0 ya da dengi toplam not ortalaması ile mezun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalısınız. Konuyla ilgili en az 2 yıllık çalışma deneyiminiz olmalı, asgari 6.5 puanlık IELTS’niz olmalı. Konu ile ayrıntılı bilgi IEFT fuarına katılacak olan British Council’den edinebilir.
 
Fullbright bursları;
 
Amerika’da yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitim görmek isteyen Türk vatandaşı öğrencilerin alabileceği Fulbright Öğrenim Bursları tıp hariç bütün bilim dalları için açıktır. Yüksek lisans bursuna başvuruda aranan koşullar çok iyi düzeyde İngilizce, üniversite mezunu veya dört yıllık bir bölümün son sınıfında olmak, 30 yaşını aşmamış olmak ve 100 üzerinden en az 75 (4.00 üzerinden 3.00) ortalamaya sahip olmaktır. Doktora bursları için aranan şartlar ise, Türkiye'deki bir doktora programına kayıtlı olmak, çok iyi düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak ve 30 yaşından büyük olmamaktır. Ayrıca gerek yüksek lisans gerekse doktora burslarına başvuranların TOEFL ve GRE (işletmeciler için GRE yerine GMAT) sınavlarına da girmeleri gerekmektedir.

Fulbright Burslarına ilişkin daha ayrıntılı bilgiyi Fulbright Komisyonunun Türkiye temsilciliğinin aşağıda adresi verilen resmi erişim sayfasından edinebilirsiniz:
http://www.fulbright.org.tr/
 
 
DAAD - Alman Üniversite bursları;
 
Burslar öncelikle Türk Üniversitelerine mensup kişilere (öğrenciler, lisansüstü öğrenciler, araştırma görevlileri, öğretim üyeleri) veya Türkiye'deki bir bilimsel araştırma kurumunda görevli olan kişilere verilmektedir.

• Burs süresinin başlangıcında 2 yıldan daha uzun bir süredir Almanya'da bulunan kişilerin burs başvuruları kabul edilmemektedir. Bu durum tüm tek burs programlar için geçerlidir.
• Burs seçim işlemleri bağımsız bir komisyon (Alman ve Türk Öğretim üyeleri) tarafından ve yalnızca adayların kendi uzmanlık dallarındaki niteliklerinin ve planlanan öğrenim veya araştırma programının değerlendirilmesi suretiyle gerçekleşir.
• Burs süresince her bursiyer için DAAD tarafından ek olarak bir kaza ve zarar tazminat sigortası yapılır.
• İbraz edilmesi gereken başvuru belgeleri hakkındaki bilgiyi internette sunulan başvuru formlarında bulabilirsiniz. Ayrıca Almanya Federal Cumhuriyeti'nin yurt dışı temsilciliklerinden, DAAD-Okutmanlarından ve DAAD'nin yurt dışı temsilciliklerinden, bilgi ve danışma bürolarından da bilgi ve başvuru formları alınabilir. 

 

 | Puan: 8,9 / 8 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

senem { 10 Temmuz 2014 15:27:42 }
IED “Creative Diary’’ master burs yarışması ile 27 kişiye İtalya ve İspanya’da burs kazandırıyor.

Tüm dünyada genç yaratıcılar IED’ nin düzenlediği Creative Diary yüksek lisans burs yarışması ile 2014-2015 akademik yılı için Milan, Rome, Turin, Venice, Florence, Madrid ve Barcelona’da yüksek lisans burslarını kazanmak için yarışacak.


Bu yarışma uluslararası tüm öğrencilere açıktır.IED ,22 ile 40 yaş arasındaki yetenekli yaratıcı gençleri Moda, Tasarım ve Görsel iletişim –Yönetim branşlarında master bursu ile ödüllendirecektir.


IED genç yaratıcıları fikir ve proje geliştirmeleri için ““Design for a better World” (Daha iyi bir dünya için tasarla) temalı “Creative Diary” yarışmasına davet ediyor.Günümüzde yaratıcı olmak bir çok anlam taşıyor. Bu anlam bazen meraklı,maceracı,hassas,
duyarlı ve bağımsız olabilmek ,yenilikler yaratabilmek hatta diğer kişilerin göremediğini görebilmektir.

Tasarımla; yeni ürünler üreterek,yenilikçi çözümler bularak,herhangibir şeye yeni bir perspektif kazandırarak dünya en iyi yönde değiştirilebilir.


“Daha iyi bir dünya için tasarlamak’’öğrencilerin enerjisini ; bir nesnenin amacı ile ilgili sürekliliği ve eko tasarımı konusunda ortaya çıkarabilir. Kendi tasarımları ile öğrenciler

“ Dünyaya daha iyi bir tasarım’’ verebilir.


Seçilen proje ve görseller www.creativediary.net web sitesinde yayınlanacaktır .Projeler oylama, yorum alabilecek ve internet kullanıcıları tarafından facebook haber kaynaklarında tanıtılabilecektir.


Uzman jüri en iyi çalışmayı bursla ödüllendirecektir. Projeler için son başvuru tarihi 1 Eylül 2014 tarihidir.
özkan { 05 Mart 2013 00:04:08 }
Selamün aleyküm hocam İstanbul üniversitesi İlahiyat son sınıf öğrencisiyim burs veriyormusunuz suan çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
gonca { 07 Haziran 2011 16:14:34 }
burs almak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz??
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan