İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731867733 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Malatya Eğitim Bursu Projesi hayata geçti

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 575388 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Aralık 2010 12:19:48

MİAD'ın temellerini attığı Malatya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Malatya Eğitim Bursu Projesi hayata geçti. Proje Malatyalı gençlerin burs almasını hedefliyor.

Projenin sorumluları projenin amacını şöyle açıkladı:  "Projenin önceliği, güven duyulan bir burs sistemi oluşturmaktır. Şeffaf, denetlenebilir ve herkese açık bir sistem, katılımcıları artıracak; insanların gönül rahatlığı ile bu hayırlı işe dahil olmalarını sağlayacaktır."

 
Malatya Eğitim Bursu Projesi, hayırsever Malatyalıları da burs vermeye teşvik edecek birçok kolaylık ve avantajı içeriyor.

Malatya Eğitim Bursu Projesi'nde burs vermek isteyenlere tanınan imkan ve kolaylıklar şöyle:

 
- İstediği miktarda burs verebilir.
 

150 TL'den başlayarak, istediği miktarda burs verebilir. Birden fazla hayırsever bir araya gelerek bir öğrencinin tüm eğitim bursunu üstlenebilir.

 
- Burs vereceği öğrenciyi kendi seçebilir.
 

Burs vereceği öğrenciyi sistemin seçimine bırakabilir ya da kendi seçebilir. Dolayısıyla köylüsüne, komşusuna yani tanıdığı bir öğrenciye de burs verebilir.

 
- Sistem puanlamasıyla seçimini kolayca yapabilir.
 

Öğrencilerin ailevi durumları, ekonomik şartları, okuduğu okul ve başarı durumları gibi bilgiler sistemde kayıtlıdır. Özel hazırlanmış yazılım sayesinde öğrenciler, bilgilerine göre puanlanmaktadır. Bu puanlar, bir nevi, öğrencinin burs ihtiyacı düzeyini gösterir. Seçim yaparken, bu puanlamadan da yararlanılabilir.

 
- Burs verdiği öğrencinin başarısını takip edebilir.
 

Yine sistem sayesinde burs verdiği öğrencinin derslerdeki başarısını takip edebilir, bir sonraki yıl verdiği bursu kesebilir veya başka bir öğrenciye yönlendirebilir.

 
- Gelecekte birlikte çalışacağı profesyonelleri bugünden tanıyabilir.
 

Malatya Eğitim Bursu Projesi sayesinde, yarının başarılı profesyonelleri olacak öğrencileri bugünden tanıma, yeteneklerine vakıf olma ve onlarla, daha sonra birlikte çalışmak üzere, bir bağ kurma fırsatını yakalayabilir. Başka bir deyişle, yarın birlikte çalışacağı yöneticileri öğrenciliğinde desteklemiş olur.

 
- Vergi avantajıyla daha çok öğrenciye burs verebilir.
 

Vereceği bursları vergiden düşme imkanı sayesinde, daha fazla burs verme, daha çok öğrenciyi okutma ve daha büyük hayır işleme olanağı yakalar.

 
 

 

 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan