İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731627439 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Yabancı öğrencilere 40 Milyon TL burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 93 Yorum | Okunma 5130317 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Ekim 2010 22:35:50

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülkemizdeki her ile yayılan üniversitelerde yabancı öğrencilere burs imkanı vererek Türkiye’nin eğitim üssü olmasına çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler arasında ülkelerinde Başbakan, Bakan ve milletvekili olan çok sayıda mezun bulunuyor. Yabancı Öğrenci Değerlendirme Kurulu toplantısı TİKA Genel Müdürlüğünde ilgili bakanlık ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı kanunu çerçevesinde toplanan kurul, yurt dışından ülkemize gelen yabancı öğrencilere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan burs desteği çalışmalarını tek elden koordine etme amacıyla oluşturuldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Faruk Çelik başkanlığında toplanan kurul, Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinesinde çalışmalarını sürdürecek.
 
 
Kurulun ilk toplantısında açılışı yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin bir eğitim üssü olması için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Roma’dan Osmanlı’ya, ABD’den İngiltere’ye tüm güçlü ve büyük devletler eğitim için çekim merkezi olmuşlardır. Türkiye’nin hem bölgesi ve soydaş ülkeleri için sorumlulukları çerçevesinde daha fazla ve kaliteli öğrenci çekme arzusu vardır hem de böyle bir görevi bulunmaktadır. Bu amaçla, farklı kurum ve kuruluşların çatısı altında yapılan burslu yabancı öğrenci çalışmalarının bir koordinasyon çerçevesinde ele alınması, farklı uygulama ve metodlardaki uygulamalara standartlar belirlenmesi gerekmektedir” dedi. Bakan Çelik, eğitimin dünya üzerinde ayrıca büyük çaplı ekonomik döngü sağladığının da altını çizerek, “İngiltere yılda 7-8 milyar paund eğitimden gelir elde etmektedir. Türkiye’de bu alanda büyük bir potansiyele sahiptir. Şu anda ülkemizde kendi imkanlarıyla okuyan 13.000, burs desteği ile okuyon 9.000 civarında öğrenci bulunmaktadır. Amacımız hem bu sayıları artırmak hem de kaliteyi yukarıya çekmektir” şeklinde konuştu.
 
Yabancı öğrencilerin ülkemizde aynı zamanda misafirimiz olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, “Bu dostlarımız mezun olduktan sonra ülkelerine döndüklerinde aynı zamanda bizim fahri elçilerimizdir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla ülkemizde mezun ettiğimiz öğrenciler arasında kendi ülkelerinde Başbakan, Bakan, Milletvekili ve üst düzey kariyerli pek çok isim çıkmıştır. Bu insanlar her zaman Türkiye’ye sevgi ve minnet duymuşlardır. Dolayısıyla bizim daha çok sayıda ve daha yüksek kalitede öğrenciye ev sahibi olmak gibi bir görevimiz vardır. Bu yıl için hedeflenen 40 milyon TL’lik genel burs desteğinin en sağlıklı biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki yıllarda daha da artarak sürecek bu desteklerin verimlilik açısından da ele alınması zaruridir. Bu kurul, öğrenci seçme kriterleri, eğitim sürecinde rehberlik hizmetleri ve mezuniyet sonrası takip gibi konularda genel bir perspektif ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

 
Devlet Bakanlığı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya koordinatör olarak Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı katılırken, başta Milli Eğitim, Dış İşleri, Maliye Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı, YÖK, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Ulusal Ajans ve TİKA temsilcileri katıldılar.

 

 | Puan: 8,4 / 39 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Maya Gapurova { 07 Şubat 2013 21:28:45 }
selam aleykim ben yabancı uyruklu öğrenciyim sakarya universitesinde bilgisayar öğretmenliği bölum okuyorum 1.sınfım benim kardesimde öğrenci olduğu için zorlanyorum başka bir yerden burs almiyorum ve sizin yardam etmenizi isterdim lütfen yardam edin nasıl yararlana bilirim bu burstan
Cuma { 21 Ocak 2013 21:16:54 }
Slm.bende yabancı uyrukluyum, bu bursa nasıl başvurabilirim? Teşşekurler
MAHRİBAN { 08 Ocak 2013 11:26:56 }
Merhabalar ben Mahriban Kurbaniyazowa Turkmenistandan buraye burssız olarak geldim şimdi İstanbul Ünversitesinde okuyorum hiç bir kurumdan burs almiyorum.Benim ailemin maddi durumı iyi değil o yuzden okuldan sonra çalışıyorum ders çalıçmaye zaman bulamiyorum bende diğer arkadaşlarım gibi okuldan sonra ders çalışmak kitap okumak istiyorum.Ben yurt paramı,okul harçlık paramı kendim çalışarak ödüyorum,işten geldikten sonra ders çalışmaye çok az zamanım oluyor işten yorgun geliyorum uyuya kalıyorum fazla ders çalışamiyorum lütfen bu konuda bana yardamcı olurmusunız öncegen teşekkürler
Mecit { 08 Aralık 2012 19:00:13 }
Merhaba, ben Bülent Ecevit Üniversitesinde Diş Hekimliği Okumaktayim,,hıç bır yerden de bursum yok,,nasıl ve hangı Bursa başvurabilerim?
yardımınıza çok ıhtıyacım var, sayğılarla
sevda { 01 Aralık 2012 07:51:34 }
meraba ben yabancıym irandan ankara diş de okuyorum yösle geldim burs almak istiyorum yardiminizi arz ediyorum
sayid { 15 Kasım 2012 10:46:14 }
selm ben somaliyim maltepe üniversite okuyorum ehtiac miz oluyor bu bursu nasil basvuru yapa bilirim? tesekurler .....
Sanzhar { 06 Kasım 2012 23:27:00 }
Fatih universitesi,son yil. Burs verse,cok iyi olacak...!
serdar { 31 Ekim 2012 15:46:23 }
nasıl başvurabilirim
pervin { 03 Ekim 2012 14:17:08 }
merhaba ben de yoslu yabanci uyruklu ogrenciyim normal olarak ben de burs almiyorum ama istiyorum nasil bashvura bilirim acaba ??????????? bilen varsa bana da soleye bilir mi ??? shimdiden teshekkur))))))))
pervin { 03 Ekim 2012 14:16:13 }
merhaba ben de yoslu yabanci uyruklu ogrenciyim normal olarak ben de burs almiyorum ama istiyorum nasil bashvura bilirim acaba ??????????? bilen varsa bana da soleye bilir mi ??? shimdiden teshekkur))))))))
sanane { 21 Mayıs 2012 13:19:18 }
storay nizami said guhlam { 04 Mayıs 2012 20:26:55 }
merhabalar benim adam storai ben afghanistan dan geldim simde turkci hazerlik ta yum ve tabi ki siz biliyoursunuz ki bizim icin burda okumak cok zur oluyor ama biz o halde de okumak istiyoruz ve bunun icin bursu cok ehtiac miz oluyor bu bursu nasil basvuru yapa bilirim? tesekurler .....
karim { 30 Nisan 2012 11:05:31 }
Merhabalar! Bu 40 milion tl dediğiniz sadece TCS ile gelenler için midir? Biz YÖS sınavıyla gelenler ki hiç bi yerden burs alamıyoruz nasıl ve nereden bur alabiliyoruz? TCS ile gelen kadeşlerimez iyi burs alıyorlar biz de bunda mutluyuz ama biz YÖS ile gelenler okul parası, uçak bileti SGK her şey kendimizden yardımcı olursanız seviniriz...
kazım { 27 Nisan 2012 12:24:30 }
slm ben yabancı uyruklu istanbul üniversitede yüksek lisans öğrencisiyim.
bu burslardan nasıl yararlanabilirim?tşk
prvz { 27 Şubat 2012 15:07:48 }
slm ben de yabancı uyruklu öğrenciyim bursa ihtiyacm var nereye basvurabılırım yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkürler.
Diğer Sayfalar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan