İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729982705 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrencilere sigortalı part-time iş fırsatı

Kategori Kategori: Öğrencilere İŞ | Yorumlar 10 Yorum | Okunma 1119023 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Ekim 2010 15:25:30

İş hayatına anketör olarak başlayan Arta Tanıtım'ın sahibi Kürşat İnal, Algida, Kimberly Clark, Coca Cola gibi markalara doğrudan pazarlama hizmeti veriyor. Hedef bu yıl 200 bin öğrenciye iş imkanı sunmak

Yanınızdan geçen birini “bir dakikanızı alabilir miyim?” diye durdurmak hiç kolay bir iş değil. Hele de elinizdeki formu doldurtmayı başarmak… Hemen her üniversite öğrencisi eğitim hayatı boyunca en az bir kere bu tür bir iş yapmıştır.  Ancak Türkiye’de de bu iş giderek kurumsallaşıyor. Doğrudan pazarlama ajansları örgütlenip part-time çalışmayı bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyor. Üstelik de sigortalı çalışanlar istihdam ederek.

 
Ankara’da öğrenciliği sırasında anketörlük yapan iktisat fakültesi öğrencisi Kürşat İnal, daha o dönemlerde bu alanda bir şirket kurmaya karar vermiş. Sahada pazarlama yapan Arta Tanıtım 110 mağazada yılda 138 bin öğrenciyle pazarlama yapan bir kuruluş haline gelmiş durumda. İnal, PR Gallup’ta başladığı anketörlük işinde başarılı olunca tam zamanlı iş teklifi almış. Ancak masa başını sevmediğini anlayan İnal, operasyon bölümünün Türkiye’de yayılmasına katkıda bulunmuş. Daha sonra da adı Boyner olarak değişen Çarşı mağazalarında Çarşı Kart satışı işini yönetmiş. 2001 krizinde tüm sektörlerde doğrudan pazarlamanın ihtiyaç olarak öne çıktığını görüp Gallup’tan ayrılmış ve Ankara’da Arta’yı kurmuş. Önceleri sadece İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösterirken müşterisi Unilever’in talebi üzerine 2003 yılında merkezini İstanbul’a taşımış. Şu anda Türkiye çapında sekiz bölge müdürlüğünde, 110 tam zamanlı çalışan ve haftada bin 500 part time elemanıyla büyük bir yapıya dönüşmüş durumda.
 

“Krizde iş azalmadı, kar azaldı”

Halen 20 markayla çalıştıklarını belirten Kürşat İnal, krizle birlikte iş sayısında azalma olmadığını ancak fiyatları düşürdükleri için karlılıklarının azaldığını söylüyor. Arta’nın müşterileri genellikle hızlı tüketim sektöründen. Bu markalar için sokak tanıtımları, market çalışmaları, tat testleri, promosyon aktiviteleri, tanıtımlar, marka tutundurma çalışmaları gibi bir çok hizmet veriyorlar. Bunların yanında “çatkapı” aktiviteleri de yaptıklarını belirten İnal, doğrudan pazarlamanın bütün alanlarında faaliyet gösterdiklerini anlatıyor.  Bugünlerde şirketin üzerinde çalıştığı konular ise müşterilerin güvenini artırmak için stantlara kamera yerleştirilmek ya da hızlı raporlama gibi yenilikçi yatırımlar yapmak.
 

Sekiz günde 300 TL kazanılıyor

Arta Tanıtım’ın ofisi adeta bir arı kovanı gibi, sürekli öğrenciler girip çıkıyor. Kürşat İnal, Doğrudan Pazarlama Derneği’nin çalışmalarıyla bütün şirketlerin kurumsallaşma yolunda ilerlediklerini ve sektöre bir disiplin getirmeye çalıştıklarını anlatıyor: “Sektörün yıllık hacmi 900 milyon dolara yakın. Bunun yüzde 65’i yani 600 milyon TL’si personel giderlerine harcanıyor. Çalışanlara ücretleri düzgün şekilde ödeniyor ve hepsinin sigortaları yapılıyor.”
 

Çalışanlara iki türlü eğitim veriliyor. Biri temsil edilen şirket tarafından verilen marka eğitimi. Diğeri de Arta Tanıtım’ın verdiği duruş ve insan ilişkileri gibi kişisel gelişim eğitimleri. İnal, cirolarının yüzde 5’inin eğitime ayrıldığını ifade ediyor. Çalışanların ücretleri günlük olarak hesaplanıyor. Hafta sonları çalışan bir öğrenci, sekiz gün çalışmış oluyor ve ayda 240 - 300 TL kazanıyor.

 
“Üniversiteleri kategorize ettik”

Arta Tanıtım’da çalışanların yüzde 80’e yakını üniversite öğrencisi. Yüzde 20 gibi bir oran da ev hanımlarından oluşuyor (krizde ev hanımlarından gelen talep patlamış). Kürşat İnal, kriz nedeniyle üniversite öğrencilerinden gelen başvuruların iki kat arttığını belirtiyor. Daha önceleri bütün üniversitelerden gelen öğrencilere açık olan şirket, iki yıldır bölümleri kategorize etmeye ve kampuslara ziyaretlerde bulunarak şirketi tanıtmaya başlamış. Buradaki amaçlarını şöyle anlatıyor İnal: “Bir sağlık ürünü tanıtacaksak eczacılık, kimya gibi ürüne uygun bölümlerde eğitim gören öğrencileri tercih ediyoruz. Ürüne göre çalışan portföyümüzü kategorize ettik. Bütün öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı bir havuz oluşturduk. Burada 70 bin öğrencinin hikayesi var. Daha önce hangi ürünleri tanıttıkları, nasıl performans gösterdikleri, mezun olduktan sonra ne hedeflediklerini biliyoruz. İhtiyaç doğduğunda bu bilgilerden yola çıkarak görevlendirme yapıyoruz.”
 

Öğrenciler arasında dört yıl boyunca aynı ürün ekibinde yer alanlar oluyormuş. İnal, markaların daha sonra memnun kaldıkları bu gençleri stajyer olarak kabul ettiklerini hatta işe aldıklarını belirtiyor. Örneğin geçtiğimiz hafta Kimberley Clark firmasında bir öğrenci ürün asistanı olarak işe başlamış.

 
İşin altıda biri İstanbul’da

Bu yıl ISO 9001 kalite belgesi almaya hazırlanan Arta Tanıtım, 2006’da 8 milyon TL, 2007’de 10.5 milyon TL ve geçen yıl da 11 milyon TL ciro elde etmiş.

Kürşat İnal, bu yıl krize rağmen ciroda yüzde 50 artış hedeflediklerini söylüyor. Yılın ilk altı ayında ciro 8 milyon TL’yi bulmuş.
 

Arta Tanıtım’da bir yılda çalışan part time öğrenci sayısı da her yıl katlanarak artmış. 2006’da 50 bin, 2007’de 99 bin ve 2008’de 138 bin öğrenci yarı zamanlı istihdam edilmiş. Bu yıl ise 200 bin öğrenciyi sigortalı olarak yarı zamanlı çalıştıracaklarını söylüyor İnal.

 
Raporlama ve takip edilebilirlik konusunda sürekli yatırım yaptıklarını belirten Kürşat İnal, 3G teknolojisiyle doğrudan pazarlama alanının daha da farklılaşacağını ve olumlu etkileneceğini ifade ediyor. Şirket, Türkiye genelinde  90 araçlık bir filoyla hizmet veriyor.
 

Doğrudan satış için aranan kriterler:

- Düzgün diksiyon.
- Verilen ürün eğitimlerini iyi anlama ve anlatma becerisi.
- Eğitimde verilenle birebir tanıtım şartı var. Anlatılanın üzerine herhangi bir ekleme yapılmamalı.
- Her eğitimden sonra sınav yapılıyor. Bu sınavda belli bir başarı göstermeli.

 

 | Puan: 10 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

caresiz { 04 Eylül 2014 15:01:49 }
Kocaeli ünv okuyorum işe ihtiyacım var tabi bursada
EDGAR OBONYO { 29 Mart 2013 12:34:53 }
Ben Ankarada Turgut Ozal üniversitesinde okuyorum. ya bursa ya işe ihtiyacım var....ama ikisi de olabilir. Teşşekürler
ismet aça { 12 Ekim 2011 20:19:00 }
selçuk türkçe öğretmenliğinde okuyorum konyalıyım bursa ihtiyacım var tlf:5079747549
mehmet { 19 Eylül 2011 13:24:07 }
imkanlarınızdan faydalanmak istiyorum
özlem { 13 Eylül 2011 19:55:55 }
giresun üniversitesinde okuyorum ve böyle bir işe ihtiyacım var nerden nasıl başvuru yapacağız bizi bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
muhammed YERTURK { 09 Eylül 2011 16:22:02 }
ben muhammed yerturk denizli imam hatip lisesin de okuyorum 3 kardesiz birisi denizli paü okuyor bir ablam da karabük ünversitesi elektirik elektironik mühendisligini okuyor babam memur 1.550tl maas alıyor 3kardesın okumasına yetmıyor onun icin denizli belediyesin den burs almak istiyorum bana ulasa bilmek için 0542 609 68 96 veya muhammed_yerturk_352@hotmail.com dan ulasın
turan ırmak { 17 Ağustos 2011 16:53:06 }
kafkas üniversitesinde okuyorum işe ihtiyacım var nasıl başvurabilirim
havvanur demircialan { 31 Temmuz 2011 08:33:52 }
OMÜ Eğitim fak. de okuyorum.işe ihtiyacım war.nasıl başvurabılırım
Asude ALKAYA { 25 Temmuz 2011 00:52:32 }
Dilek'e katılıyorum. Şu an okuma fırsatım oldu böyle bir iş imkanını ve nasıl, nerden başvuru yapacağım konusunda bir bilgi göremedim, ya da dikkatimden kaçmış.
dilek { 18 Temmuz 2011 16:39:06 }
iyi de biz bu iş imkanına nasıl başvuruda bulunacğız?
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan