İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731993235 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Tekfen Vakfı Bursları: Her yıl 180 başarılı öğrenciye öğrenim olanağı

Kategori Kategori: Vakıf Bursları | Yorumlar 3 Yorum | Okunma 1331566 Okunma | Yazar Yazan: admin | 03 Eylül 2010 11:02:13

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye'de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor.

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye'de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor.

12 Nisan 1999 tarihinde kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak, Tekfen Holding'in ortakları, kurucu aile üyeleri ve Grup Şirketleri tarafından kurulan Vakıf bugüne kadar yüzlerce öğrencinin mezuniyetinde pay sahibi oldu.

Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor. Üniversite burslarında, Tekfen Grup şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanlara göre, mühendislik ve işletme bölümleri ağırlık kazanıyor. Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, 2004 yılından bu yana tümüyle internet üzerinden yapılabiliyor.

 
ÖNEMLİ BİLGİLER !!! 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Burs başvuru tarihleri : 1-17 Eylül 2010 
 
• İlk kez başvuru yapan öğrenciler : Bu sene ilk kez başvuru yapan öğrencilerden 1. aşamayı geçenler ile, istenilen evrakları tarafımıza yollamaları için temasa geçilecektir.
Burs almaya uygun olan öğrenciler mülakata çağrılacaktır. 
 
• Tekfen bursiyeri olan öğrenciler : Bursunuzun devam etmesini istiyorsanız, bilgilerinizi güncellemek açısından sizden istenilen gerekli evrakları tarafımıza yollayarak 17 Eylül 2010 tarihine kadar www.tekfenburs.org adresinden “devam eden” konumunda tekrar başvurunuzu yenilemeniz gerekmektedir. 
 
• Geçen yıl hazırlık sınıfında okuyan üniversite : Hazırlığı kaç not ortalaması ile geçtiğinize dair belgeyi, okulunuzdan temin edip, başvuru evrakları ile birlikte bize göndermeniz gerekmektedir.  
 
• Sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki okulların öğrencilerine ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkına sahip kişilere burs verilecektir. 
 
• Burs almaya uygun olan öğrenciler mülakata alınacaktır.
 
TEKFEN VAKFI BURS TAHSİSİ KRİTERLER

Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu'nca karara bağlanan ve Yönetmeliğin ayrılmaz bir ekini oluşturan Tekfen Vakfı Burs Tahsisi Kriterleri aşağıdaki 4 (dört) maddeden oluşmaktadır.
   
1 Burs Talebinde Bulunacak Öğrencilerde Aranan Genel Şartlar

Ailenin gelir miktarı brüt 4.000 TL ve altında olmalıdır. Gelir beyanında bulunmak için gerekli evrakların (çalışıyorsa; iş yerinden bordro, emekli ise; banka cüzdan fotokopisi) tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Öğrencinin eğitim göreceği okula göre, katıldığı Türkiye çapında resmi kurum ve kuruluşlarca açılan sınav sonuçlarında aldığı puan ve öğrenim süresince gösterdiği başarı esas alınarak değerlendirilir.

Tekfen Vakfı, burs verdiği öğrencisini eğitim kurumundaki öğrenimi süresince destekleyerek mezun etmeyi hedefler. Bu ilkeden yola çıkarak, burs tahsisindeki değerlendirmesinde, öğrenimlerinin ilk yılında başvuru yapanlar, ara sınıflara göre öncelikli tercih edilir. Ara sınıf başvuruları kontenjan kaldığı taktirde değerlendirmeye alınır.

 
2 İlk Başvuruda Eğitim Seviyesine Göre Aranan Şartlar
2.1. Orta Öğrenim Bursu Talebinde Bulunacak Öğrenciler İçin:
( Lise Hazırlık, 1-2-3-4'üncü sınıflarda okuyanlar)

2.1.1 İlk Başvurularda
a) Değerlendirmede öncelikle öğrencinin eğitim kurumundaki ilk öğrenim yılı esas alınarak, Türkiye sıralamasında ilk 10.000 içine girenler değerlendirilir.
2.1.2 Ara Sınıflarda
Kontenjanın dolmaması halinde ara sınıflardan öğrenci seçilecektir. Bu durumda merkezi sınavla öğrenci alan okulda okuyan öğrencinin burs müracaatının değerlendirilebilmesi için, sınıf geçme notu'nun 5 tam not üzerinden asgari 3,5 (teşekkür) olması önceliklidir.
Değerlendirmede öncelik alt sınıflara verilir, kontenjan dolmadığı taktirde üst sınıflara geçilir.
2.2. Yüksek öğrenim bursu talebinde bulunacak öğrenciler için:

2.2.1. Lisans öğrenim bursu talebinde bulunacak öğrenciler için:
2.2.1.1 İlk Başvurularda
ÖSS sınav sonuçlarına göre bir yüksek öğrenim kurumunu ilk 20.000 kişi içinde kazanmış olması esas alınarak değerlendirme yapılır.
Tercihli bölümler:
* Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Çevre, Makine, Kimya, Gıda, Ziraat, İmalat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Matematik, Fizik, İstatistik, Hukuk, Konservatuvar (Müzik), İş İdaresi, Finansman, İktisat, Muhasebe, İşletme, Pazarlama veya Bioteknoloji bölümlerinden birini kazanmak değerlendirme sebebidir.
* Tercihli bölümlere yapılan başvurularda, lisans bursu dolmadığı taktirde bölüm tercihi aranmaz.
2.2.1.2 Ara Sınıflarda
Sınıf sıralamasına göre (1-2-3-4) ara sınıflara, son iki dönemin ortalaması 5 tam not üzerinden 3,5 veya 4 üzerinden 3 veya B.B.'den az olmamak kaydı ile değerlendirme yapılır.

 
3 Bursun Devamı için Aranan Şartlar
 
  * Burs tahsisi yapılan öğrencilerin sınıflarını bütünlemesiz geçmeleri, kredili sistemde tek dersten de olsa başarısız olmamaları,
* Sınıf geçme notunun 5 üzerinden 3,2 veya 4 üzerinden 2,5 veya CB'den az olmaması gerekir.
* Sınıf geçme notu kritere uyuyorsa, fakat öğrencinin başarısız olduğu ders var ise, öğrencinin bursu kesilir ve bir öğrenim yılı beklenir. Bu dönem bütün derslerden başarılı olur ise bursun devamına karar verilir.
* Burs başvuru dönemlerini takip etmek bursiyerlerin sorumluluğundadır. Bursa dair her türlü bilgi öğrenciye mail yoluyla ulaştırılır, bu nedenle Burs Fonu Yönetimi’ne verilen bilginin doğruluğu büyük önem taşımakta olup; burs başvuru döneminde evraklarını göndermeyen (bkz.gerekli belgeler) ve başvurusunu yenilemeyen öğrenci burs hakkını tamamen kaybeder.
 
4 Burs Tahsisi
 
Kriterlere uygun olan adaylar, Yönetim Kurulu ya da Yönetim Kurulu'nun görevlendireceği yetkili ile yapılacak sözlü mülakata girerler. Mülakat sonrası burs tahsisi, öğrenci ve Tekfen Vakfı arasında imzalanan Burs sözleşmesinin imzasından sonra yapılır.
Başvuru için : tekfenburs.org/basvuru.asp adresini ziyaret ediniz.

 

 | Puan: 7,8 / 8 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Esra koç { 20 Ocak 2013 15:25:35 }
TEKFEN VAKFI MÜDÜRLÜĞÜNE
Mersin/Erdemli Lisesi,9/L sınıfı,2418 numaralı öğrencisiyim. Babamın ve annemin özürlü olması, babamın çalışamaması nedeniyle maddi sıkıntılar içerisindeyim. Derslerimin iyi olmasına, başaracağıma inanmama rağmen, maddi durumlar yüzünden eğitimime güçlükle devam ediyorum. Evden okula 3 km. yürüyerek ulaşıyorum. Maddi desteğe veya bursa ihtiyacım var.
Gereğinin yapılmasını tarafınıza arz eder, saygılar sunarım.

ESRA KOÇ                           
05369779003
Emre AKGÜLı { 11 Eylül 2011 10:44:07 }
ben gazi tıp fakültesi tükçe bölümüne bu sene başlıycam acaba bana burs çıkma olasılığı varmı
burak anli { 05 Eylül 2011 11:27:21 }
merhaba ben üniversite 2. sınıfta okuyorum fakat benim ailemin maddi durumu çok kötü çünkü biz 5 kardeşiz ve evde tek çalışan babam olduğu için ailem bana para gönderemiyor ve lütfen bana maddi destek burs vermenizi istiyorum lütfeen cevabınızı bekliyrum teşekkür ederim. tel:05546448043
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan