İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729859975 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Hangi Kuruluş Ne Kadar Burs Veriyor ?

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 4 Yorum | Okunma 812420 Okunma | Yazar Yazan: admin | 04 Eylül 2007 15:01:19

Eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte birçok yerel yönetim, vakıf, dernek ve sivil toplum örgütü de öğrencilere burs vermeye hazırlanıyor. Burslar 50 YTL ile bin YTL arasında değişiyor.

EĞİTİME destek vermek amacıyla bu sene de birçok kurum ihtiyacı olan öğrencileri burslarla destekleyecek. İşte burs veren kurumlardan bazıları:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 bin üniversiteliye toplam 36 milyon 680 bin YTL’lik burs verecek. Başvurular, 20 Eylül- 22 Ekim arası www.ibb.gov.tr adresinden yapılacak. Lisans ve ön lisans öğrencilerine aylık 100’er, yüksek lisans öğrencilerine aylık 150’şer, doktora öğrencilerine ise aylık 250’şer YTL’lik ödeme yapılacak. 

Türk Eğitim Vakfı bu yıl 7 bin 600 öğrenciye burs verecek. Bursiyerlerin 2 bin 280’i meslek lisesi, 5 bin 244’ü yüksek öğretim, 76’sı master ve doktora öğrencisi olacak. Başvurular 1-31 Ekim tarihlerinde www.tev.org.tr adresinden yapılacak.

Özel Şirketler de destekliyor

Ensar Vakfı, eğitim fakültelerinin yüksek lisans ve doktora yapan öğrencileriyle bu fakültelerde vakfın projelerine katılan öğrencilere burs veriyor. Yüksek lisans ve doktora bin YTL, lisans öğrencilerine ise 100 YTL burs veriliyor.

Birlik Vakfı, İstanbul’da okuyan başarılı öğrencilere burs veriyor. Burs kazanan öğrencilere üniversite bitene dek her yıl 8 ay boyunca aylık 100 YTL ödeniyor.

 
Global Vizyon Yurtdışı Eğitime Destek
Global Vizyon Yurtdışı Eğitim danışmanlığı 111.Öğrenciye Work and Travel bursu veriyor. Burslar Yurtdışına WAT programlarına katılacak öğrencilere verelicektir. www.globalvizyon.com

Vehbi Koç Vakfı, 247 üniversite öğrencisi ile 72 hemşirelik yüksek okulu öğrencisine burs veriyor.

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı da, başarılı ve maddi olanakları kısıtlı öğrencilere 8 ay boyunca karşılıksız burs veriyor.

Öncelik yetim ve öksüzlerde

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da dar gelirlilere, doğal afet mağdurlarına, öksüz ve yetimlere burs verecek. Başvurular, 1-30 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

Eskişehir Sanayi Odası ise mühendislik, ekonomi, maliye, işletme ve iş idaresi bölümlerinde okuyan birinci ve ikinci sınıf üniversite öğrencilerine burs veriyor.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA), maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere geri ödeme yükümlülüğü olan sosyal amaçlı burslar veriyor.

İstanbul Ticaret Borsası Vakfı’nın, Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrencilere verdiği burs ise karşılıksız. Milli Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı mensubu ailesi olan öğrencilere burs veriyor.

TDK’dan, sözelcilere destek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği desteğe muhtaç öğrencilere burs veriyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), ağırlıklı olarak tıp fakültesi öğrencilerine üçüncü sınıftan sonra, not ortalamaları göz önüne alınarak veriyor.

İlim Yayma Cemiyeti de üniversite öğrencileri için aylık 120, yıllık 960 YTL burs veriyor. Burs bilgileri www.iyc.org.tr  adresinden açıklanacak.

TÜBİTAK, matematik ve fen ağırlıklı puana göre yapılan sıralamada ilk bin öğrenci arasına girenlerden, temel bilimler bölümlerine kayıt yaptıran öğrencilere karşılıksız ve sınavsız burs veriyor.

Türk Dil Kurumu (TDK) sözel puan sıralamasında ilk 2 bine giren, Türk dili ve edebiyatı ile çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatları bölümlerinden birini seçen öğrencilerden 15’ine burs verme yolunu seçiyor.  

 

 | Puan: 6,7 / 52 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

caresiz { 04 Eylül 2014 14:57:27 }
Lütfen iletişime geçin bursa çok ihtiyacım var
yunus { 04 Eylül 2014 09:27:29 }
muş alparslan ünv. edb. bölümünü okuyorum.burs için destek bekliyorum.gerçekten çok ihtiyacım var.
ibrahim { 03 Ekim 2011 01:33:14 }
ben meslek yüksek okulunda maliye okuyorum bana burs için yardımcı olacak arkadaş var mı?
esra { 08 Temmuz 2011 15:42:41 }
ya ben ünye meslek yüksek okulunda muhasebe okumaktayım ve benim bursa ihtiyacım var ...
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan