İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729863151 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

lys´de kaç puanla nereye girilir

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 3 Yorum | Okunma 1178869 Okunma | Yazar Yazan: admin | 16 Temmuz 2010 17:36:23

2010 Lys Kaç Puanla Nereye Girilir, 2010 Lys Tercihleri lys tercih rehberi.2010 kpss soruları, 2010 kpss soruları ve cevapları, 2010 kpss sınav sorularına bak, 10 temmuz kpss soruları, 10 temmuz kpss türkce soruları, 10 temmuz eğitim bilimleri sorularına bak, 10 temmuz kpss soruları açıklandı tıkla bak, 10 temmuz kpss soruları ve cevaplarına bak lys tercih lys puan öğrenme lys sonuçları

Üniversite adayları ile ilgili yapılan araştırmalar fen bilimleri alanından sınava girenlerin sağlık bilimleri ile ilgili mesleklere olan ilgisinin her geçen yıl arttığını, özellikle de tıp fakültelerinin çok gözde olduğunu gösteriyor.

Yeni sınav sisteminde SAY-2 puan türü kendi içinde 4’e ayrıldı ve tıp fakültelerinin MF-3 puan türü ile öğrenci almasına karar verildi.

2009 ve öncesindeki yıllarda tıp fakültelerinin taban puanları birbirine çok yaklaşık ve oldukça yüksek. Özellikle Ankara ve İstanbul’daki İngilizce eğitim yapan tıp fakültelerine girebilmek için Türkiye derecesi yapmak gerekiyor. 
Tıp fakültelerine yerleşebilmek için yüksek puan, yüksek puana ulaşabilmek için de YGS’de ve LYS’de sorulan sorulardan çok yüksek oranda net çıkartmalı. Fen alanı öğrencileri için, 11 Nisan’da yapılacak YGS’de sosyal ve Türkçe testleri ayırt edici özellik taşıyacak. Tıp isteyen adaylar kendi alan testlerinde oldukça başarılı olmalarına karşın özellikle sosyal testinde zorlanabiliyor. Sınava az süre kalmışken adayların sosyal testine ağırlık vermelerinde yarar var. Tıp tercihi yapmak isteyenlerin, okul başarısı denilen AOBP’lerinin de yüksek olması gerekiyor. Düşük bir AOBP ile tıp fakültesine girmek zor olacaktır. 
   
ÜNİVERSİTE REHBERİ DANIŞMA HATTI’NA GELEN SORULAR VE YANITLARI

· Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girmek istiyorum. LYS’ye katılmam gerekiyor mu?
- Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girebilmeniz için 11 Nisan’da yapılacak YGS’ye girmeniz gerekiyor. Bu sınavda herhangi bir puan türünde 140 puan barajını aşmanız yeterli.

· Şu an bir lisans programına kayıtlıyım. 2008’de ÖSS’de AOBP (0.8 ile çarpılmış) 75.3 olarak hesaplanmıştı. Yeni sınav sistemindeki katsayı hesaplamalarına göre bu yılkı tahmini AOBP’ım kaç olur?

- Bir aday mezun olup AOBP’si hesaplandıktan sonra artık ömür boyu değişmez. Sınav sistemi değiştiği için sizin durumunuzdaki adayların AOBP’leri yeni sisteme göre dönüştürülecek. Geçmiş yıllarda en yüksek AOBP (0.8 katsayı ile çarpılmış) 80 idi. Sizin de AOBP’niz 85.3 olduğuna göre oldukça üst sıralarda yer aldığınızı söyleyebiliriz. Yeni puan dönüştürme sisteminde de durumunuz değişmez.

· YGS ve LYS’de ne gibi değişiklikler oldu; geçen yıla göre kolay mı, zor mu?

- Soru içeriklerinde herhangi bir değişiklik yok. Sadece iki basamaklı bir sistem. Soruların zorluk ve kolaylık dereceleri geçmiş yıllardaki gibi olacak.

· YGS’den barajı geçemeyeceğimi düşünüyorum. Bu durumda vakıf üniversitelerine girebilir miyim?

- Vakıf üniversitesine de gidecek olsanız, merkezi yerleştirme ile bir bölüme girmek istiyorsanız YGS’den 180 puan barajını aşıp, ikinci basamak sınavlarına girmeye hak kazanmanız gerekiyor. İkinci basamak sınavında da 180 puan barajını aşmanızın büyük yararı olur. Ancak, özel yetenek sınavlarıyla bir yere yerleşmeyi düşünüyorsanız, YGS’den 140 puan barajı geçmeniz yeterli olacak.   

· YGS’den AÖF’ye yerleşmek için sözel bölümden kaç net çıkarmam gerekiyor? Sayısal sorularını yanıtlamasam olur mu?

- En az iki testten 16-17 soru yanıtlamanız gerekiyor.

· Meslek lisesi mezunuyum. YGS’den hangi bölümlerden sorumluyum?

- YGS’de 4 test bulunuyor. Bütün adaylar bu testleri yapmakla yükümlü. Çünkü, meslek lisesi de olsa her testin belirli bir oranda puan getirisi bulunuyor.

· Geçen yılki puan sistemi ile bu yılki puan aynı mı? Örneğin geçen yıl 10 soruyu net olarak çözdüğümüzde aldığımız puanla, bu sene alacağımız puan arasında bir fark olacak mı?

- Puanlama sistemi değişti. Geçen yıl 100 ile 300 arasında değişen puanlar bu yıl 100 ile 500 arasında değişecek.

· Yetenek sınavlarına girmek için YGS’ye mi, yoksa LYS’ye mi geçmek gerekiyor. LYS’de Moda Tasarım Bölümü’ne girebilir miyim?

- Yetenek sınavlarına başvurabilmeniz için YGS’ye girmeniz ve 140 puan barajını aşmanız yeterli. LYS’ye girmenize gerek yok. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan Moda Tasarım Bölümü bulunuyor. Bu bölümün puan türü kılavuzda YGS-5 olarak geçtiği için YGS’ye girip, YGS-5 puanına göre tercihte bulunmaz gerekiyor.

· YGS’ye girdikten sonra Açıköğretim Fakültesi’ne yerleşebilir miyim?
 
- YGS’den 140 puan barajını aşanlar Açıköğretim Fakültesi’ne kontenjansız programlara yerleşebilir.

· Oğlum Turizm Lisesi’nde Eşit Ağırlık’ta okuyor. 9 Eylül Üniversitesi Turizm Yüksekokulu’na sadece ilk sınavla girebilir mi? Kendi bölümünü seçtiğinde katsayı avantajı olacak mı?

- Meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarının devamı niteliğindeki bölümlere YGS ile yerleştirilecek. Bu bölümlere yerleşirken de ek puan alacak.

· Bu yıl 400 puan alan öğrenci, geçen yılın oranlarıyla kaç puan almış olur?

- Bu sorunun yanıtı şu anda net şekilde verilemez. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, temmuz ayında bölümlerin taban puanlarının dönüşümlerini açıklayıp, adaylara gerekli kolaylığı sağlayacağını söyledi. 
 
bu haberde ' 2010 kpss soruları, 2010 kpss soruları ve cevapları, 2010 kpss sınav sorularına bak, 10 temmuz kpss soruları, 10 temmuz kpss türkce soruları, 10 temmuz eğitim bilimleri sorularına bak, 10 temmuz kpss soruları açıklandı tıkla bak, 10 temmuz kpss soruları ve cevaplarına bak ' konularının cevapalrını bulabilirsiniz.

 

 | Puan: 9,1 / 21 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

BURAK { 12 Haziran 2011 20:05:02 }
lys de baraj varmı anlatabilirmisiniz?
sahra { 11 Haziran 2011 11:53:00 }
ben ygs den 266 aldım lys sınavına giricem açık öğretımden edebiyat bolumu okumak istiyorum lys ye girmem sorun olur mu
CANAN { 09 Haziran 2011 20:05:22 }
BEN YGS SINAVINA GRDİM VE 160 PUAN ALDIM AÇIK ÖĞRETİME KAYIT YAPTIRABİLİRMİYİM VE HANGİ BÖLÜMLERİ SEÇEBİLİRİM
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan