İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729864550 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Genç girişimcilerimiz Dünya finalinde yarıyacak!

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 389431 Okunma | Yazar Yazan: admin | 07 Temmuz 2010 16:21:15

JCI Türkiye tarafından Türk Telekom'un ana sponsorluğunda ve Para Dergisi'nin basın sponsorluğunda düzenlenen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) - Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması Türkiye finalistleri 6 Temmuz'da gerçekleştirilen ödül töreni ile açıklandı.

Junior Chamber International’ın her yıl dünya çapında geleneksel olarak düzenlediği Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması Türkiye etabı tamamlandı. Türkiye birincileri 6 Temmuz, Salı akşamı JCI Kadıköy Şubesi ev sahipliğinde Point Otel Barbaros’ta düzenlenen törende ödüllerini aldılar.

 

Ödül töreninde konuşma yapan JCI Türkiye Başkanı İsmail Haznedar yaratıcılıklarından ve işlerinde yarattıkları farklılıklardan dolayı genç girişimcileri tebrik etti. Yarışma hazırlıkları boyunca destekleriyle JCI ekibine güç veren iş dünyasının önde gelen temsilcilerine de teşekkürlerini ileten Haznedar, her yıl daha da büyük bir katılımla Türk girişimcilerin CYEA’nın dünya finallerinde artan bir başarı sergileyeceğine inandıklarını iletti.

 

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan Türk Telekom adına geceye katılan Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı İsmail Beyazıt ve Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü Levent Tayla da genç girişimcilerin yaratıcılıklarını destekledikleri için JCI Türkiye ekibine teşekkür ederek, finalistleri başarılarından dolayı kutladılar.

 

Yaratıcılıkta teknoloji kullanımı öne çıktı

 

CYEA’da ilk üçe giren projelerin ikisinin yoğun teknoloji kullanımı içermesi, genç kuşağın bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmesinin yanı sıra işlerinde de başarıyla kullandıklarını göstermiş oldu.

 

Yarışmada birincilik ödülünü “Secure Drive” hizmeti ile Orijinal Organizasyon Taşımacılık firması ortağı Murat Şahin kazandı. Her gün alkollü araç kullanan yüzlerce kişinin kazalara sebebiyet vermesi veya ehliyetini kaybetmesinden yola çıkarak “Secure Drive” özel şoför hizmetini geliştiren Şahin, sundukları hizmet sayesinde kişilerin şehir içi ulaşımlarında güvenli bir alternatif yaratmayı başardı. Son yıllarda havayolu taşımacılığındaki gelişmelere rağmen karayolu taşımacılığında alternatiflerin artmadığını fark eden Murat Şahin, ek hizmet olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Çeşme, Bodrum gibi havalimanlarında “Secure Drive Shuttle” uygulamasını da başlattı.

 

Annelere yönelik interaktif bir platform olan www.anneysen.com portalının kurucusu Aylin Çakır ise ikincilik ödülünü kazandı. Annelerin online ortamda iletişim kurmalarını, bilgi alışverişinde bulunmalarını ve uzmanlardan tavsiyeler almalarını sağlayan www.anneysen.com kısa sürede binlerce üyeye ulaştı.

 

Geliştirdiği ürünler ile teknolojiyi tarım alanında kullanıma sunan Kodalfa firmasının ortağı İhsan Elgin üçüncülük ödülünü kazandı. Kablosuz dağıtık ağ yapısı ve GSM modemi birleştiren teknolojisi ile Kodalfa tarım alanında faaliyet gösteren firmalara avantaj sağlıyor. Güneş enerjisi ile beslenen teknolojik modeli ile hem web hem de mobil tabanlı yönetim modülü kullanan Kodalfa’nın geliştirdiği ürün kolay kurulumu ve kullandıkça ödeme imkanıyla sektördeki benzer ürünlerden ayrışıyor.

 

Finalistler Japonya’da gerçekleştirilecek dünya birinciliği için yarışacaklar.

 

CYEA değerlendirme sürecinde; İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Starbucks Türkiye CEO’su Can İkinci, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ünsal, Türk Telekom Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı İsmail Beyazıt, Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ali Hakan Sümerval, JCI Türkiye Başkanı İsmail Haznedar ve Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir jüri olarak görev aldı. Türkiye’nin bu yıl ilk kez katıldığı yarışmada dereceye giren girişimciler dünya finalinde yarışacaklar. Katılımcı ülkelerin üçer finalist ile yer aldığı yarışmada dünyanın en yaratıcı üç girişimcisi seçilerek Kasım ayında Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilecek ödül töreninde uluslar arası iş dünyasına lanse edilecek.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan