İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731903681 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Abdullah Gül Üniversitesi

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 461893 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Temmuz 2010 16:03:31

Kayseri'ye Cumhurbaşkanı Gül'ün ismini taşıyacak ikinci bir devlet üniversitesi kuruluyor. Böylece Gül, Atatürk'ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'le birlikte üniversiteye ismi verilen 5. cumhurbaşkanı olacak.

Meclis, bu hafta da gündemindeki önemli tasarıları yasalaştırmak için mesai yapacak.

 
Genel Kurulda, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak.
 

Buna göre, Kayseri Abdullah Gül, Yıldırım Beyazıt (Ankara), Bursa Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Konya Teknik ve Erzurum üniversitelerinin yanı sıra Uluslararası Antalya Üniversitesi adıyla yeni vakıf üniversitesi kurulacak. Bilkent Üniversitesinin adı da İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olacak.

 
ÜNİVERSİTEYE ADI VERİLEN 5. CUMHURBAŞKANI OLACAK
 

Tasarının kabulü halinde, Kayseri'nin Mimarsinan beldesinde inşa edilecek üniversitenin bütün binaları Kayserili hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak.

 
Projenin hayata geçirilmesiyle devlet üniversitelerinin sayısı 86'ya çıkacak. Abdullah Gül, Atatürk'ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'le birlikte üniversiteye ismi verilen beşinci cumhurbaşkanı olacak.
 

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan