Kategori: Diğer Haberler |
0 Yorum |
874152 Okunma |
Yazan: admin | 06 Temmuz 2010 16:01:09
YÖK, öğretim üyelerini, ''bilgi ve deneyimlerini artırmak'' amacıyla hem maaşları kesilmeksizin hem de ayrıca ''ek maaş'' ödeyerek yurtdışına göndermeye hazırlanıyor.Alınan bilgiye göre, YÖK, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 39. maddesi kapsamında Yurtdışına Gönderilecek Öğretim Üyelerine Yükseköğretim Kurulu Tarafından Sağlanacak Desteklere ilişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde, devlet üniversitelerinden yurtdışına öğretim üyesi gönderilecek.
Proje, devlet üniversitelerinde tam zamanlı olarak çalışan profesör, doçent veya yardımcı doçent kadrosundaki öğretim üyelerini kapsıyor. Projeden, son üç yıl içinde kamu kaynağı kullanarak bir aydan uzun süreli bulunmamış öğretim üyeleri yararlanabilecek.
Proje kapsamında görevlendirme süresi en az 1, en fazla 3 ay sürecek.
Adaylardan başvuru sırasında, ''özgeçmişleri ve yaptıkları bilimsel çalışmalar, üniversite rektörlüğünün teklif yazısı; enstitü/fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı, yurtdışına gönderilecek öğretim üyeleri ile ilgili takip formu, öğretim üyesine ne tür imkanlar sağlanacağı ve hangi sorumlulukların beklendiğinin açık biçimde ifade edildiği ''misafir araştırmacı'' veya dengi statüde bir programa kabul edildiğine dair yurtdışındaki yükseköğretim kurumundan veya araştırma merkezinden aldığı kabul belgesi, görevlendirme süresi içinde yapacağı akademik faaliyetleri ayrıntılı biçimde ifade edildiği bir çalışma planı isteniyor.
Yurtdışına gönderilecek öğretim üyelerine, yurtiçindeki maaşlarının yanı sıra ''yurtdışı maaşı'' da ödenecek. Öğretim üyelerine belirlenen süreler dışında ve bu proje kapsamında herhangi başka bir ödeme yapılmayacak. Öğretim üyelerinin ayrıca yurtdışına gidiş-dönüş uçak bilet ücretleri ve sağlık sigortaları da ödenecek.
Yurtdışında görevlendirilmesi uygun bulunan öğretim üyelerine, ödemeler aylık olarak ilgili Rektörlüklerce yapılacak.
Öğretim üyelerine gidecekleri ülkeye göre ödenecek ''aylık destek maaşı'' miktarları şöyle:
-ÖĞRETİM ÜYELERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ-
Görevlendirme süresi dolduğunda Türkiye'ye dönerek süresi içinde görevine başlamayanlar istifa etmiş sayılacak. Bu program kapsamında görevlendirme süre uzatımı talebinde bulunulamayacak. Proje kapsamı dışında görevlendirme süresinin uzatılması veya yıllık izin sürelerinin yurt dışında kullanılması ilgili mevzuat hükümlerine tabi olacak.