İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732175903 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

SHÇEK'te başarı bu yıl daha yüksek olacak

Kategori Kategori: Konaklama - Yurt | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 551294 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Haziran 2010 11:04:37

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, SHÇEK'ye bağlı yetiştirme yurtlarından YGS'ye katılan 399 gençten 250'sinin, 180 barajını geçerek, ikinci aşama olan LYS'ye girmeye hak kazandığını bildirdi.

Devlet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, üniversite sisteminin değiştiği hatırlatılarak, SHÇEK'e bağlı yetiştirme yurtlarından sınava girenlerin iyi başarılar elde ettiği ifade edildi.

 
Geçen yıl bu yurtlarda kalan gençlerin yüzde 75'inin bir yükseköğrenim programına yerleşerek üniversiteli olduğu belirtilerek, 374 gencin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girdiği ve bu gençlerden 282'sinin bir yükseköğrenim programına yerleşmeye hak kazandığı kaydedildi.
 

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bu yıl da, Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na (YGS) katılan 399 gençten 250'sinin 180 barajını geçerek, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazandığını belirtti. Sınavda 140-180 arası puan alan 149 gencin ise meslek yüksekokulu veya açık öğretim programını tercih edebileceğini ifade eden Kavaf, tek gayelerinin çocukların her yönüyle hayata hazır, kendi ayakları üzerinde durabilen, topluma faydalı, kendine güvenen, başarılı ve iyi insanlar olarak yetişmesi olduğunu belirtti.

 
Kavaf, sınavlarda başarılı olmanın önemli olduğunu, ancak tek ölçü olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 

''Spordan sanata pek çok alanda başarılara imza atarak göğsümüzü kabartan çocuklarımızın her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. YGS'de barajı aşan çocuklarımızın alınlarından öpüyor, onlara LYS için başarılar diliyorum. Başarılarının yalnızca LYS'de değil, tüm hayatları boyunca da devam etmesini ve kuruluşlarımızda kalan diğer çocuklarımıza örnek olmasını diliyorum. Bu yıl gerçekleşen sınavlar sonucunda yerleştirme başarımızın geçen senelere oranla daha yüksek olacağını inanıyorum.''

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan