İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732182002 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Yurtların kapasitesi 2010'da 30 bin artacak

Kategori Kategori: Konaklama - Yurt | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 458428 Okunma | Yazar Yazan: admin | 03 Haziran 2010 16:52:08

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Ekim 2010'da yurtlarda kapasitenin 30 bin kişi artarak, 260 bine ulaşacağını bildirdi.

2002 yılında bütçesi 494 milyon (trilyon) lira olan YURTKUR'un son 7 yılda anormal şekilde yükselişe geçtiğini ifade eden Albayrak, bugün ise 2.9 milyar bütçeyle kurumun Türkiye bütçe sıralamasında 14. sırada yer aldığını ifade etti.

 
Albayrak, hükümetin çok isabetli bir kararla üniversite sayılarını artırdığını belirterek, YURTKUR'un da bu süreçte boş durmadığını söyledi.
 

Son 7 yılda hızlı şekilde yurt yapmaya başladıklarını ifade eden Albayrak, ''Biz 180 bine yakın bir kapasiteyle aldık. Şu anda 230 bin kapasitedeyiz. Tabloya baktığımız zaman artış belki 50 bin kişi gözüküyor ama biz yaklaşık 60 bin kişilik yurt yaptık. Çünkü eski yurtları da yeniledik ve değiştirdik. Hamamları kaldırdık, duş sistemlerini getirdik'' dedi.

 
-SIKINTILAR EN AZ NOKTADA-
 

Albayrak, şu anda 81 ilde, Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

 
''Tunceli ve Şırnak'ta yoktu. Ekim ayıda Tunceli'de, geçen haftada da Şırnak'ta yurt açtık. Şu anda 79 projemiz devam ediyor. Ve çok hızlı ileriliyoruz. Ayrıca 2010 yılı yatırım programına 35 tane yurt ekledik. Yaklaşık 115 tane projemiz olacak. 2010 yılı YURTKUR'un altın yılı olacak. Ekim 2010'da yurtlarımızın kapasitesi 30 bin artarak 260 bin kişiye çıkacak. Buna rağmen mutlaka ufak tefek sıkıntılar olacak. Ama bu sıkıntılar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en az noktada olacaktır. Hiçbir müteahhite borcumuz yok. Müteahhit işini yapınca derhal parasını bizden alıyor.''
 

Başarılı şekilde çalıştıklarını ve hedefleri hep tutturduklarını dile getiren Albayrak, projeleri bir yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

 
Albayrak, YURTKUR'un stratejik planını yaptığını anlatarak, ''2013 yılının sonunda Kredi Yurtlar Kurumunun toplam kapasitesinde 'model 1' dediğimiz 1 ve 3 kişilik odalı yurtlar, kapasitenin yüzde 50'sine çıkacaktır'' dedi.
 

-TOKİ İLE ORTAK PROJE-

 
Kredi Yurtlar Kurumunun üniversite gençliğine lojistik destek veren, sosyal devlet anlayışını yansıtan bir kurum olduğunu, diğer yandan bakıldığında da yatırımcı bir kurum gibi gözüktüğünü dile getiren Albayrak, TOKİ ile birlikte büyük bir projelerinin olduğunu bildirdi.
 

Albayrak, proje hakkında şu bilgileri verdi:

 
''Yurt problemini tamamen ortadan kaldırmak için TOKİ'ye yurt yaptırma projemiz var. TOKİ'ye 2 yılda 60-70 bin kişilik yurt yaptırıp, konutlar gibi ödemeye başlayacağız. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla projemizi Meclis'e kadar indirdik. Geçen ay çok hızlı bir çalışma yaptık. Konu, ilgili komisyonlardan geçerek Meclis'in gündemine indi. Meclis'in gündemine çok yakın bir zamanda geleceğini umuyorum. Proje bizim için çok önemli. Vatandaşımız TOKİ'den ev alırken bir kısmını peşin verip, büyük bir kısmını da 6-7 senede ödüyor. Biz de aynısını yapacağız.''
 

Türkiye'nin aydınlık geleceği olan Türk gençliğinin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kalmalarını hedeflediklerini ifade eden Albayrak, bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan