İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732224959 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TEV'den 2 bin başarılı YGS'liye burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 529433 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Mayıs 2010 14:47:14

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) Genel müdürü Turgut Bozkurt bu yıl 2 bin başarılı öğrenciye burs vereceklerini açıkladı.

 

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) Genel müdürü Turgut Bozkurt, üniversite sınavlarında ilk 2 bin içerisinde yer alan ögrenciye bu yıl burs vereceklerini, toplam burs sayılarının 8 bin 500'e ulaştığını açıkladı. TEV olarak yurt yaptırarak işleteceklerini bildiren Bozkurt, 1250 gence de yüksek lisans bursu verdiklerini söyledi. Bozkurt, “Siyasetten uzak, şeffaf bir vakıfız. Her şeyimiz açık ve seçik. O nedenle kişilerin yanı sıra 30'a yakın kurum da eğitim burslarında bizi tercih ediyor” dedi.

Kayseri şubesinin 2'nci kuruluş yıldönümü ve eğitim salonunun açılışına katılmak üzere gelen TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, vakfın 44'üncü kuruluş yıldönümünü kutladığı şu günlerde 8 bin 500 gence burs vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bozkurt, 550'si ABD'de olmak üzere Almanya, İngiltere, Fransa, Danimarka, Hollanda, İtalya, Japonya'da 1250 gencin yüksek lisans eğitimi gördüğünü, 14 ildeki şubeler sayesinde bu yıl 8 bin 500 gence burs verdiklerini bildirdi. TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyaset üstü, son derece açık, şeffaf, herkese hesap verebilen, özellikle bağışcılarımızın bilgisayardan 1 tuşla ne yaptığımızı görebilmelerini sağlayan, gelirinin yüzde 86'sını eğitime harcan bir vakıfız. Bu özelliğimizden dolayı 40 kurum da eğitim burslarını bizim kontrolümüze bıraktı. Tofa, Tat ve Prfizer gibi önde gelen firmalar da bizimle birlikte burs veriyor. Trabzon'dan başlamak üzere TEV tarafından işletilen yurtlar yapacağız. Daha önce yurtlarımızı Kredi Yurtlar Kurumu'na bağışlamıştık. Bundan sonraki uygulamalar bizim yurtlarımız olarak sürecek.” Kocasinan bulvarındaki TEV Kayseri Şubesi bünyesindeki eğitim salonu, Şube başkanı işadamı Akın Bayrak, çok sayıda işadamı, sanayicisi, bağışçı, devetli ve ögrencilerin katılımıyla yapıldı.

 

 | Puan: 10 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan