İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732204506 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversiteye yerleştirmede farklılık olacak

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 373717 Okunma | Yazar Yazan: admin | 04 Mayıs 2010 11:10:38

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YGS sonuçlarını açıkladı. Yarımağan katsayı düzenlemesinin son hali de göz önüne alınarak bu yıl farklı bir yerleştirmenin yaşanacağını söyledi.

 

Adayların bir kısmının soruların yüzde 10’unu dahi yapamadığının hatıratılması üzerine Prof. Ünal Yarımağan şöyle konuştu:

“Basının ‘sıfır çeken’ dediği bir kitle var. Bu kitle bu sene azaldı. Niye azaldı? Bir soruyu iptal ettiğimiz için azaldı. Soruyu iptal etmeseydik bu kitle daha çok olurdu. Diğer taraftan gerçekten ben de hayret ediyorum. Soruların yüzde 10’unu bile yapamayan 70 bin kişi var. Liseyi bitiren bir adayın soruların yüzde 10’unu yapabilmesi gerekir.

Farklı yerleştirmeler bu yıl yapılabilecek

Bu yıl farklı bir yerleştirme süreci yaşayacağız. Geçtiğimiz yıllarda alan dışı yerleşme neredeyse imkansızdı. Fen lisesi mezununun hukuka girmesi neredeyse imkânsızdı. Bu sene alan dışı yerleşmeler, meslek liselerinin yerleşmesi veya liselilerin alanı dışında yerleşmesi geçen yıla göre çok daha fazla olacak. Fark çok azaldı.”

Yarımağan, illere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kayseri’nin doğusundan il yok, Karadeniz’den hiçbir il yok. İstanbul 43’üncü sırada. İstanbul’un, bu kadar imkanlara sahip olan bir kentimizin başarısının biraz daha yüksek olması beklenir. Bence durum düşündürücü. İllerimizin puan ortalaması birbirine yakın. Birinci ilimizin puan ortalaması 242, 10. ilimizin puan ortalaması 240. Artvin 78.i sırada ve puan ortalaması 218. Aradaki puan farkı sadece 24. Ancak bir sonraki il yani 79. ile arada 10 puanlık fark var. Son üç ilin Şırnak, Ardahan ve Hakkari’nin puan ortalaması 208, 207 ve 207. Bu da üç ilimizin eğitim sorunu olduğuna dikkati çekiyor. Bu fark kapatılmalı.”

Radikal

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan