İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732418410 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Tübitak'tan Ulusal Olimpiyat Şampiyonlarına Burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 378631 Okunma | Yazar Yazan: admin | 07 Nisan 2010 22:33:40

TÜBİTAK, Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren ve üniversitede yarışma alanlarıyla ilgili bir bölüme kayıt yaptıran tüm öğrencilere burs verme kararı aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığı (BİDEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ocak ayındaki TÜBİTAK Bilim Kurulu'nda Ulusal Bilim Olimpiyatlarına katılarak derece alan öğrencilere sağlanan burs imkanlarında yeni bir düzenlemeye gidildi.

 
 
TÜBİTAK, daha önce her yıl düzenlenmekte olan Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın 2. aşama sınavlarına son sınıfta katılarak, bu sınavlar sonunda derece alan ve orta öğretimi bitirdikten sonra gireceği ilk Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) üniversitelerin yalnızca fen bilimleri alanlarından birini kazanarak üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere burs sağlıyordu.
 

Yeni düzenlemeyle, Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın 2. aşama sınavlarına katılarak, bu sınavlar sonunda derece alan ve orta öğretimi bitirdikten sonra gireceği ilk LYS'de olimpiyatlara katıldığı yarışma alanlarıyla ilgili bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran tüm öğrencilere üniversitede lisans bursu verme kararı aldı.

 
 
TÜBİTAK, orta öğrenimi sırasında Türkiye adına kurumun katılmakta olduğu uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden takımlarda yer alan ve orta öğretimi bitirdikten sonra gireceği ilk LYS'de üniversitelerin bu olimpiyat alanlarıyla ilgili bölümlerinden birini kazanarak veya sınavsız yerleştirme hakkından yararlanarak kayıt yaptıran öğrencilere de yurt içi lisans burs imkanı sağlıyor.
 

TÜBİTAK'ın her yıl düzenlediği Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda ödül alan ve uluslararası proje yarışmalarına Türkiye adına katılarak birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan ve orta öğretimi bitirdikleri yıl girdikleri lisans yerleştirme sınavı sonunda bu yarışma alanlarıyla ilgili bölümlerden birini kazanarak veya sınavsız yerleştirme hakkından yararlanarak kayıt yaptıran öğrencilere ise yurt içi lisans bursu sağlanıyor.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan