İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731915372 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Türk-Alman Üniversitesi kuruluyor

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 412285 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Nisan 2010 19:25:33

TBMM Genel Kurulunda, Türk-Alman Üniversitesi kurulması öngören kanun tasarısı kabul edildi. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlık etti.

 

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, AK Parti iktidarı döneminde, DSİ'nin, görevden almalar, sürgünler ve emekliliğe zorlamalar nedeniyle iş göremez hale geldiğini savundu. Enerji politikasını da eleştiren Özbolat, HES sayısının artırılmadığını, doğal gazdan elde edilen elektriğin de vatandaşa pahalıya mal olduğunu söyledi.

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kuruluş yıldönümü nedeniyle söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da kürsüye, Kardemir Karabükspor'un atkısı ile çıktı. Başkanvekili Mumcu, takımın atkısını herkesin gördüğünü ve takıma başarılar dilediğini belirterek, Ünal'dan atkıyı çıkarmasını istedi. Atkıyı çıkardıktan sonra konuşmasını sürdüren Ünal, Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının çalışmalarını ve kentteki sosyal yatırımlarını anlattı.

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya ise Kocaeli'nin Şekerpınar beldesinde, daha önce, beldenin henüz köy olduğu dönemde, bin 100 vatandaşa tahsis edilen arsaların şimdi bu kişilerin ellerinden alınmak istendiğini anlattı. Erenkaya, konunun mahkeme boyutuna geldiğini ifade etti.

-''DOKUNULMAZLIK DOSYALARINDA ÖNEMLİ SUÇLAMALAR VAR''-

Genel Kurulda daha sonra, Türk-Alman Üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının görüşmelerine kaldığı yerden devam edildi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Almanya Başbakanı Merkel için gündeme gelen bir tasarıyı görüştüklerini, ancak Türkiye'nin, görüşülmesi gereken daha önemli sorunlarının bulunduğunu söyledi. Dokunulmazlık dosyalarının arttığını, AK Parti'lilerin, vatandaşlara, ''bu suçların önemli suçlar olmadığı'' yönünde ifadeler kullandığını öne süren Öztürk, kendisinin incelediği dosyalarda önemli suçların yer aldığını söyledi.

Tasarı üzerine söz alan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'yi ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da bir üniversite değil de Türk lisesi açılmasının üzerinde ısrarla durduğunu belirterek, ''Çünkü, çeşitli ülkelerdeki malum liselerin Almanya'da olmaması Başbakan'ı rahatsız ediyor'' dedi.

AK Parti Milletvekili Cemal Taşar da AK Parti'nin bilime verdiği önemden dolayı, eğitimle ilgili çalışmaları en ön sırada tuttuklarını söyledi. Taşar, 76 olan üniversite sayısının AK Parti döneminde 139'a çıktığını söyledi.

MHP Eskişehir milletvekili Beytullah Asil ise meslek okulları mezunlarına destek verilmesi, bu konuda gerekirse yasal düzenleme yapılmasının faydalı olacağını ifade etti. Asil ayrıca, bilgisayar okur yazarlığının günümüz eğitimindeki başarıda önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de bölgede özellikle taşımalı eğitimle ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini kaydetti. Genç, köylerine geri dönmek isteyen ailelerin çocukları için okul imkanı bulunmadığını, bu durumun çocukları ve velileri zor durumda bıraktığını anlattı.

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel ise Türk-Alman üniversitesine sunulacak katkının iki ülke arasında eşit paylaşılması gerektiğini ifade etti. YÖK'ü de eleştiren Güvel, kurumun siyasallaştığını savundu.

-''BAŞARIMIZDAN ÖVGÜYLE SÖZ EDİLİYOR''-

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitimle ilgili, kısa sürede çözülemeyecek ölçüde birikmiş sorunların bulunduğunu, bu sorunların çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini, ancak eğitime yapılan yatırımların sonuçlarını uzun vadede verebileceğini söyledi.

Özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çubukçu, düzenledikleri kampanyalarla, ciddi bir okullaşma seviyesi yakaladıklarını belirtti.

Çağ nüfusunda okullaşma oranının yüzde 98'lere ulaştığını anlatan Çubukçu, bu başarıdan yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası alanda da övgüyle söz edildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi kurulmasına ilişkin düzenlemeyi içeren ''Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' kabul edildi.

Kanuna göre, üniversite; Mühendislik, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinden oluşuyor. Üniversite için 335 kadro tahsis edildi.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan