İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729920074 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

MEB sözleşmeli öğretmenleri internetten takip edecek!

Kategori Kategori: Öğretmenler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 506444 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Mart 2010 14:27:32

54533Ücretli ve Vekil öğretmenlerin girişleri MEBBİS sistemi üzerinden takip edilecekler...

Ücretli ve Vekil öğretmenlerin girişleri MEBBİS sistemi üzerinden takip edilecektir. Bunun için Atama Sözleşmeli Öğretmen Modülü üzerinde bulunan Ücretli Görevlendirme ekranları açıldı. Bu ekranlara İlçe ve Kurum kullanıcılarına yetki verilerek bilgilerin girilmesi istendi.

 

 

MEB’in yeni uygulaması ile ilgili açıklama;

 

İşlemler gerçekleştirilirken öncelikle Görevlendirme Giriş ekranları kullanılacak burada personellerin TC Kimlik numaraları sisteme giriş işlemi yapılacaktır. Bu ekranda personelin vekil mi, ücretli mi olduğu, hangi okulu bitirdiği ve branşı gibi bilgiler girilecektir. Bu ekranlarda bunun dışında personellerin yaş Aralığının 18–65 arasında olup olmadığı, hayatta olup olmadığı gibi kontrollerde yapılmaktadır.

 

Bu ekranla ilgili diğer önemli bir husus ise Görevlendirme Başlangıç ve Bitiş Tarihi girişidir. Sistem bu girişleri yaz tatili dışında yapılmasına müsaade etmektedir. Ayrıca görevlendirme nedeni, inha ve onay girişleri de bu ekran üzerinden gerçekleştirilecektir.

 

İnha ve onay tarih girişi yapılan ücretli öğretmen ya da vekil öğretmen bu aşamadan sonra kurum yada ilçe kullanıcısı tarafından "Göreve Başlatma" ekranı kullanılarak göreve başlatılır. Personel görevden ayırmak istendiğinde "Görevden Ayrılış" ekranı üzerinden kurum yada ilçe üzerindeki görev hareketi seçilip doğrudan ayrılış tarihi girilir.

 

Ücretli öğretmenlerin özlük bilgileri otomatik olarak Mernis'ten alınmaktadır. Bu bilgiler "Kimlik Bilgileri" ekranından güncelleneceği gibi takipte edilebilir. Bunun dışında aktif olarak çalışan ücretli öğretmenlerle ilgili her türlü özlük işlemi bu modül üzerinden yapılacaktır. Şu anda kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerde kullandığınız özlük modülü üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştirilmeyecektir.

 

Ayrıca kısa sürede içerisinde bu öğretmenlerin resimleri de sisteme yüklenebilecek.

 

Ücretli (Öğretmen) Görevlendirme Bilgilerinin MEBBİS’e İşlenmesi ve Takip Edilmesi Esnasında Dikkat Edilecek Hususlar

 

1-Ücretli öğretmenlerin girişi, görevlendirme işlemleri, başlama ve ayrılma işlemleri sistem üzerinden takip edilecektir.

 

2-Halen görevde olan ve bundan sonra ücretli olarak görevlendirileceklerin girişi yapılarak takip edilecektir.

 

3-Giriş ve takip işlemleri “MEBBİS>>Personel İşlemleri>>Atama Modülü (Sözleşmeli Öğretmen)>>Atama (Sözleşmeli Öğretmen)>>Ücretli Görevlendirme” bölümüne yapılacaktır.

 

4-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Eğitim Kurumları müdürlüklerine aşağıdaki yetkiler verilmiştir.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kullanıcısı İçin;

 

Personel Listesi Görme Ekranı - Sadece Görme Kimlik Bilgileri - Görme, Kaydetme, Yeni Kayıt Görevlendirme Giriş - Görme, Kaydetme, Yeni Kayıt Göreve Başlatma - Görme,Kaydetme,Yeni Kayıt Görevden Ayrılış - Görme,Kaydetme,Yeni Kayıt

  

Eğitim Kurumu Kullanıcısı İçin;

 

Personel Listesi Görme Ekranı - Sadece Görme Kimlik Bilgileri - Görme, Kaydetme,Yeni Kayıt Göreve Başlatma - Görme,Kaydetme,Yeni Kayıt Görevden Ayrılış - Görme,Kaydetme,Yeni Kayıt

 

5-İşlemler gerçekleştirilirken öncelikle “Görevlendirme Giriş” ekranı kullanılacak burada personelin T.C. Kimlik numarası sisteme giriş işlemi yapılacaktır. Bu ekranda personelin vekil mi, ücretli mi olduğu, hangi okulu bitirdiği ve branşı gibi bilgiler girilecektir. Bu ekranlarda bunun dışında personellerin yaş aralığının 18-65 arasında olup olmadığı, hayatta olup olmadığı gibi kontrollerde yapılmaktadır. Bu ekranla ilgili diğer önemli bir husus ise “Görevlendirme Başlangıç ve Bitiş Tarihi” girişidir. Sistem bu girişleri yaz tatili dışında yapılmasına müsaade etmektedir. Ayrıca görevlendirme nedeni, inha ve onay girişleri de bu ekran üzerinden gerçekleştirilecektir.

 

6-İnha ve onay tarih girişi yapılan ücretli öğretmen yada vekil öğretmen bu aşamadan sonra kurum yada ilçe kullanıcısı tarafından “Göreve Başlatma” ekranı kullanılarak göreve başlatılır. Personel görevden ayrılma işlemi “Görevden Ayrılış” ekranı üzerinden kurum yada ilçe üzerindeki görev hareketi seçilip doğrudan ayrılış tarihi girilir.

 

7-Ücretli öğretmenlerin özlük bilgileri otomatik olarak MERNİS’ten alınmaktadır. Bu bilgiler “Kimlik Bilgileri” ekranından güncelleneceği gibi takipte edilebilir. Bunun dışında aktif olarak çalışan ücretli öğretmenlerle ilgili her türlü özlük işlemi bu modül üzerinden yapılacaktır. Şu anda kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerde kullandığınız özlük modülü üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştirilmeyecektir. Ayrıca kısa sürede içerisinde bu öğretmenlerimizin resimlerini yükleyebileceğiniz ekranda hizmetinize açılacaktır.

 

8-Bunun dışında her zamanki gibi sistemin işlemesi ve önerileriniz için e-posta adresimi kullanabilirsiniz.

 

9-Konu ile ilgili Bakanlığımızca veya Müdürlüğümüzce yapılacak duyurular e-posta ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecektir. BU nedenle e-postanın adresinin sürekli kontrol edilmesi.

 

10-Karşılaşılan sorunların ve önerilerin atama33_1@meb.gov.tr adresine bildirilecektir.

 

11-Halen görevde olanların giriş işlemleri 20/03/2010 tarihine kadar tamamlanarak e-posta ile atama33_1@meb.gov.tr adresine bilgi verilecektir.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan