İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729957679 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Her 7 Kişiden Biri Sınava Giriyor

Kategori Kategori: Sınav Takvimi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 377089 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Mart 2010 14:23:07

Bu yıl ÖSYM, MEB ve İçişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavlara 9.9 milyon kişi girecek. Sınavlara harcanacak para 4 milyar lira.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) 'Hayatımız Sınav' raporuna göre, bu yıl ÖSYM, MEB ve İçişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavlara 9.9 milyon adayın girmesi bekleniyor.

Rapora göre, sadece ÖYSM'nin yapacağı sınavlara 5 milyon adayın girmesi beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınavlara 4.7 milyon adayın gireceği tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı özel güvenlik sınavına ise bu yıl 200 bin kişinin gireceği öngörülüyor. Böylece bu yıl Türkiye'de yaşayan her 7 kişiden birinin sınava gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Rapora göre, sınavlar için harcanacak paranın 4 milyar TL olacağı hesaplanıyor. İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, 'Eğitim sisteminin bunca sorunu varken, YGS ve SBS yarışında bu kadar çok kaynağın sarf edilmesi gerçekten üzücüdür. Küçük yaşta öğrencilerin merkezi sınavla tanışması hem aileleri hem de öğrencileri etkiliyor. Türkiye'de başarıyı elde etmek bu kadar zor olmamalı' dedi.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan