Kategori: Meslek Yüksek Okulları (MYO) | 4 Yorum | 914726 Okunma | Yazan: admin | 22 Şubat 2010 17:25:10
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gazikent Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Gaziantep’te mesleki eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İngiltere temelli yeni projeye göre MYO’da okuyan öğrenci aynı zamanda çalışırken kredilerini artırabilecek.
Çalışırken ek kredi alan öğrenciye üniversite proje dersleri verecek. Bu dersleri başarıyla geçen öğrenci lisans diploması alabilecek seviyeye gelecek.
Böylece öğrenci dört yıllık fakülte hakkı elde etmiş olacak. Mezun olup çalışmaya devam eden öğrenciler ek krediyle aldıkları proje derslerini vererek dört yıllık fakülte diploması hakkı elde edebilecek.
ŞANLIURFA'DAKİ TEMASLAR
Özcan, Gaziantep'teki temaslarının ardından eşi Doç. Dr. Kıvılcım Metin Özcan ve oğlu Sinan Özcan'la geldiği Şanlıurfa'da, Göbeklitepe'deki tarihi kalıntıları gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Yerleşkesi'ne geçen Özcan, incelemelerde bulundu. Ardından eşi ve oğluyla tarihi Balıkgöl'e gelen ve balıklara yem atan YÖK Başkanı, rehberlik eden çocuklardan Balıkgöl'ün tarihini dinledi ve onlara harçlık verdi.
-''KATSAYI KONUSUNDA SİZİ DESTEKLİYORUZ''-
Bu sırada bir vatandaşın, ''Katsayı konusunda sizin arkanızdayız, siz en güzel kararları veriyorsunuz. Bunlar siyasi kararlar, inşallah doğrusu olacak'' şeklindeki sözleri üzerine Özcan, teşekkür etti.
Balıklıgöl gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, HRÜ'yü bir yıl kadar önce ziyaret ettiğinde pek çok binanın yapım halinde olduğunu, bugün gördüğü manzaranın ise tamamen değiştiğini ve eksikliklerin tamamlanarak övünülecek bir hal aldığını söyledi.
Tek eksik kalan hususun, üniversite ile şehir arasında ulaşımın sağlanması olduğunu belirten Özcan, ''Eğer bir tren yolu, hafif raylı bir sistem getirilirse öğrencilerimizin ulaşımı kolay olur. Erişim de kolaylaşırsa çok daha iyi neticeler alacağını düşünüyorum. Yakın zamanda şehrin değişik yerinde olan birimler, kampüse taşınırsa daha merkezi bir idareye kavuşmuş olur'' dedi.
Bir gazetecinin, bölgedeki üniversitelerde ''Kürdoloji bölümü''nün açılmasıyla ilgili sorusu üzerine Özcan, şunları söyledi.
''O yetkiyi biz biliyorsunuz rektörlerimize bıraktık. Rektörlerimiz bize talep ederlerse 'olmaz' demeyiz. Biliyorsunuz Mardin Artuklu Üniversitesi için 'Türkiye'de Yaşayan Diller' diye bir enstitü kurulmasını ve onun altında Arapça, Farsça gibi çeşitli yaşayan yaşamayan ne kadar dil varsa Anadolu'da, konmasını istedik. Zannediyorum yakın zamanda Mardin Artuklu Üniversitesi'nde öyle bir şey başlayacak. Rektör hocamız isterse burada da başlayabiliriz. Örneğin bir tane seçmeli dersle başlayabilir. Hoca teminindeki güçlükleri aşmak için deneme yapar, bir iki dönem seçmeli derslerle başlar, ondan sonra da eğer hoca sıkıntısı yoksa o derse yeteri kadar talep de varsa devam edebilir.''
-KATSAYI DEĞERLENDİRMESİ-
Özcan, katsayıyla ilgili öğrencilerin kafasında soru işaretlerinin bulunduğu yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Sistemi daha basite indirmek için bir şeyler düşünüyoruz. 4 Martta bir toplantımız var, o toplantımızda bir komisyon kuracağız, o komisyon, 18 Marta kadar bu yeni düşündüğümüz basit sistemin özelliklerini ortaya koyacak. Eğer genel kuruldan geçerse, -ki geçeceğini tahmin ediyorum- çözümümüzü o zaman açıklayacağız.''