İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731890470 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Askeri Okulların Yeni Yönetmeliği

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 520473 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Şubat 2010 18:18:00

Gülhane Askerî Tıp Akademisi, Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler..


Gülhane Askerî Tıp Akademisi, Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları yönetmeliklerinde yapılan değişiklikle, askeri öğrencilerin okullardan ayrılmalarına ilişkin süreler yeniden belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı'nca Gülhane Askerî Tıp Akademisi Yönetmeliği, Harp Okulları Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikteki değişiklikle, öğrenciler “askerî tıp fakültesine giriş tarihlerinden itibaren dördüncü sınıfın Temmuz ayının son gününe kadar olan süreyi 'geçirdikten sonra' yapılan masrafları ve yasal faizlerini ödese dahi” okuldan çıkamayacak. Ancak, dördüncü sınıfın Temmuz ayının son gününe kadarki 'süre içinde'; 18 yaşını tamamlayan öğrenciler kendi başvurularıyla, tamamlamayan öğrenciler ise velilerinin isteği ile Devlet tarafından yapılan masrafları ve kanunî faizlerini ödemeleri kaydıyla okuldan çıkabilecek. Eski yönetmelikte bu süre askerî tıp fakültesine giriş tarihlerinden itibaren birinci yıl olarak belirlenmişti.
Harp Okulları Yönetmeliği'nde yapılan değişikle de, daha önce intibak eğitimi başlangıcından itibaren Devletçe yapılan masrafları ve kanuni faizlerini ödemeleri kaydıyla başka bir şart aranmaksızın okuldan ayrılma süresi bir yıldan dört yıla çıkartıldı. Böylece, Harp okullarındaki öğrenciler, okula giriş tarihlerinden, intibak eğitimi başlangıcından itibaren dördüncü sınıfın Temmuz ayının son gününe kadar olan sürede okul masraflarını ödemeleri kaydıyla başka bir şart aranmaksızın okuldan çıkabilecekler.
Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği'nde de yapılan değişiklikle de, öğrencilerin daha önce intibak eğitimi başlangıcından itibaren Devletçe yapılan masrafları ve kanuni faizlerini ödemeleri kaydıyla başka bir şart aranmaksızın okuldan ayrılma süreleri bir yıldan iki yıla çıkartıldı. Bu okullardaki öğrenciler de, okula “intibak eğitimi başlangıcından itibaren ikinci sınıfın Temmuz ayının son gününe kadar olan sürede okul masraflarını ödemeleri kaydıyla ve başka bir şart aranmaksızın okuldan” ayrılabilecekler.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan