İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729879030 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrenciler yarı yılda yabancı dile eğiliyor

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 372986 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Ocak 2010 16:54:19

Yabancı dilini geliştirerek zorlu eğitim maratonunda bir adım öne çıkmak isteyen öğrencilerin yaklaşan sömestir tatili için yurt dışındaki kurslara başvuruları başladı.

Genellikle yaz tatili süresince ABD'de hem çalışıp hem de İngilizcesini geliştirmek amacıyla Work and Travel (WAT) programlarının ardından yarıyıl tatilindeki kısa süreli dil kurslarına da ilgi artıyor.

Katılımların son yıllarda ilköğretim son sınıflara kadar düştüğü kurslar için, yakın olması nedeniyle İngiltere tercih edilirken, yaklaşık 15 gün süren dil kursunun maliyeti 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında değişiyor.

Yarıyıl tatilinde çocuklarını yurt dışındaki kurslara göndermek isteyen ailelerin bu alanda hizmet veren eğitim merkezlerine müracaatları sürerken yetkililer kaçak kurslara karşı uyarıyor.

Bir eğitim kuruluşunun Genel Müdürü Cengiz Aslantatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizce bilgisinin günlük kullanımla çok daha kolay geliştiğini belirterek, bu nedenle yurt dışındaki WAT programının yanı sıra son yıllarda özellikle sömestir tatillerinde tercih edilen kısa kurslara ilginin giderek arttığını söyledi.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DE GİDİYOR

Önceki yıllarda üniversite öğrencileri düzeyinde gerçekleşen katılımlarda ilköğretim düzeyinde de başvurular gelmeye başladığını belirten Aslantatar, ''Çocuklarının bir dünya dili olan İngilizceyi ana yurdunda daha kolay öğrenmesi için aileler küçük yaşlardan itibaren çocuklarını yurt dışına göndermeye başladı'' dedi.

Yakın ve imkanlarının fazla olması nedeniyle ara dönem kurslarda genellikle İngiltere'nin tercih edildiğini ifade eden Aslantatar, şöyle konuştu:

''Uzun olması nedeniyle genellikle yaz kursları tercih edilirken son yıllarda ara dönem kursları da oldukça yaygınlaştı. Yaklaşan sömestir tatili öncesi kurumumuza başvurular arttı. 11 yaşından sonra gidilebilen kursların vize, okul seçimi gibi hazırlıkları 2-3 hafta sürüyor. Bu sürede aileyle titiz çalışma yapıyoruz. Kursun süresi 2 hafta. Bu sürede pratik yapma imkanı da bulan öğrenciler dil bilgilerini önemli ölçüde geliştirerek sömestir tatilini  değerlendirmiş oluyor.''

İngiltere'nin yanı sıra ABD, Malta, Yeni Zelanda, Avustralya gibi ülkelerin de tercih edildiğini belirten Aslantatar, İngiltere'de 2 haftalık kursun maliyetinin okul, konaklama, uçak, vize ve yeme içme dahil 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

İngiltere'ye her yıl yaklaşık 4 bin dil öğrencisinin gittiğini belirten Aslantatar, master, üniversite öğrenimi için gidenlerle bu sayının 10 bini geçtiğini bildirdi.

-AİLELERE UYARI-

Türkiye'de 1998 yılından beri hizmet verdiklerini, bugüne kadar 10 binden fazla öğrenciye yurt dışında eğitim imkanı sağladıklarını belirten Aslantatar, ailelere danışman firma seçerken çok dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Çocuklarını yurt dışına gönderecek ailelere güvenilir ve eski firmalarla çalışmalarını öneren Aslantatar, ''Yurt dışı eğitim hizmeti suistimale çok açık bir sektör. Zaman zaman yurt dışına gidenlerin okul anlaşmaları, kalacak yer gibi sorunları çözülmediği için ortada kaldığına şahit oluyoruz. Çoğu zaman ilk defa yurt dışına çıkacak ve yalnız olacak çocukların zor durumda kalmaması için aileler çok dikkatli olmalı'' dedi.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan