İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731901648 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

'Üşüyen' öğrenciler eylem yaptı! - Video

Kategori Kategori: Lise Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 443323 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Aralık 2009 22:43:55

Eyüp'te okudukları lisede kaloriferlerin yanmaması nedeniyle derslerde üşüyen öğrenciler, yol kapatarak eylem yaptı. Battaniye ve eldivenlerle derse giren öğrenciler, "Refhan donuyor" pankartı açarak sorunun bir an önce çözülmesini istedi


 

Eyüp Refhan Tümer Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler, havalar soğumasına rağmen hala kaloriferlerin yanmamasına isyan etti. Liseli öğrenciler, kalorifer sorununun bir an önce halledilmesi için yol kapatıp protesto eylemi yaptı. Sınıflarından çıkan ve "Refhan Donuyor" pankartı açan öğrenciler, daha sonra okullarının önünden geçen Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapattı. "Koyun değil öğrenciyiz", "Üşüttük", "Donuyoruz duyan var mı?" yazılı dövizlerle caddeye inen öğrenciler, "Savaşa değil eğitime bütçe", "ısınma hakkımız engellenemez" şeklinde sloganlar attı. Trafiğin bir süreliğine kapatılması, yoldan geçen sürücülerin tepkisine neden oldu.

Öğrenciler adına açıklama yapan Dilara Anıl, "Eğitim ve öğretim nasıl temel hakkımızsa ısınmak da temel hakkımız" dedi. Okulda gittikçe soğuyan havaya rağmen dışarıdaki ortamdan farklı olmayan sınıflarda eğitim gördüklerini belirten Anıl, "Şu anda gündemde olan H1N1 virüsü de soğuk havalarda ve hijyenik olmayan ortamlarda kolaylıkla yayılabilmektedir. Okulumuz hijyen ve sıcaklıktan yoksundur. Devletin eğitime ayırdığı bütçeyle donuyoruz. Okulumuzda şu an ısınamıyoruz." diye konuştu. Eğitim yılının başlangıcında okul tuvaletlerinin de bakıma alındığını ve 3 ayda ancak açılabildiğini belirten öğrenciler, ısınma sorununun da uzun sürmesinden endişeli olduklarını dile getirdi. Öğrenciler sınıflarda battaniye ve eldivenle dolaştıklarını öğretmenlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi. Eylem yapan öğrencileri açıklamanın ardından öğretmenleri sakinleştirdi. Cadde üzerindeki öğrenciler, öğretmenlerinin uyarılarıyla tekrar sınıflarına döndü.

Sorunun İGDAŞ ve okulun doğalgaz tesisatını yapan müteahhit firma arasındaki projeden kaynaklandığını açıklayan Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül de, vali yardımcısı ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini sorunu 2 gün içinde çözecekleri sözünü aldıklarını ifade etti.

Yol kapatan öğrencileri tekrar sınıflara gönderen ve eylemi sona erdiren biyoloji öğretmeni Ömer Kanpak da öğrencilerin haklı olduğunu kaydetti. Kendilerinin de üşüdüğünü belirten Kanpak, "Öğretmenler bir şey diyemiyor. Milli eğitim bugün yarın sorun çözülecek diyor" şeklinde konuştu.

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan