İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732022073 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sınav Tarihleri Değişecek mi?

Kategori Kategori: Sınav Takvimi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 387609 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Kasım 2009 16:15:14

ÖSYM Başkanı; Domuz gribinin üniversiteye giriş sınavlarının tarihlerinde bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Ünal Yarımağan, 11 Nisan'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) son sınıf müfredatına bağlı olmadığını vurgularken, "Ancak, Haziran'da yapılacak sınavlar son sınıf müfredatına dayalı. Küçük bir ihtimal, ama mesela 2 ay okullar tatil edildi ve bu dersler telafi edilemedi. O zaman bu ünitelerden soru sormayız." dedi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, domuz gribi nedeniyle okul tatillerinin bir hafta ile sınırlı olduğunu hatırlattı. Tatillerin birkaç hafta ile sınırlı kalmasının eğitimi çok fazla etkilemeyeceğinin altını çizen Yarımağan, "Yapılamayan dersler telafi edilecektir. Şu anda çok küçük bir ihtimal olmakla birlikte eğer derslerin yapılamaması uzarsa, mesela bir iki ay ders yapılamazsa bu durumda ne olur? 11 Nisan'da yapacağımız YGS son sınıf müfredatına fazla bağlı olmayan bir sınav. Dolayısı ile bu sınav etkilenmez." diye konuştu.

Yarımağan, 19-20 ve 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ise son sınıf müfredatına dayalı olduğunu hatırlattı. Derslerin 'bir iki ay gibi' uzunca bir süre yapılamaması ve telafi edilememesi durumlarında bu sınavların etkileneceğini kaydeden Yarımağan, "Sınavlar yine zamanında olur. Yapılamayan derslerden ise soru sorulmaz." dedi.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan