İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729842053 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

10 bin sözleşmeli öğretmen daha alınacak

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 439680 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Eylül 2009 23:08:01

Danıştay'ın 'usta öğreticiler' için anaokullarında derse girmesini engelleyen kararı sonrası zor durumda kalan Milli Eğitim'e sevindirici haber.

Milli Eğitim'in başvurusunu değerlendiren Maliye Bakanlığı, okul öncesi eğitim için '10 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosu' verdi.



Bakanlık karardan sonra illerden, atanacak öğretmenlerin okullarının belirlenmesini istedi. Sözleşmeli kadroya 'okulöncesi öğretmenliği bölümü' mezunları başvurabilecek ve 40 yaş sınırı aranacak. Danıştay'ın usta öğreticilik sistemini kaldıran kararı üzerine bakanlık, 31 Ağustos ile 11 Eylül tarihleri arasında 17 bin usta öğreticilik için alınan başvuruları iptal etmişti.
 

Milli Eğitim, Maliye'den 17 bin kadro talebinde bulunmuştu. İki bakanlığın bürokratlarının yürüttüğü çalışma sonrasında bütçe imkanları gerekçe gösterilerek 10 bin kadroya vize çıktı. Bakanlığın bir-iki gün içinde başvuruları almaya başlaması bekleniyor. Atamaların ise başvuruların tamamlandığı günün ertesinde yapılacağı ifade ediliyor.
 

Sözleşmeli kadroya sadece 'okulöncesi öğretmenliği bölümü' mezunları başvurabilecek ve 40 yaş sınırı aranacak. Bu durumda okulöncesi öğretmenliği mezunu olup da 8-10 yıldır usta öğreticilik yapanlar 40 yaşını geçtiği için başvuru imkanından mahrum kalacak. Önümüzdeki yıl 32 ilde zorunlu okul öncesi eğitim uygulamasına geçileceği için bu alanda ciddi bir öğretmen açığı bulunuyor.



10 bin sözleşmeli kadro okulöncesine yetmeyeceği için anaokullarına 'ücretli okulöncesi öğretmeni' görevlendirilecek. Ücretli öğretmenler, usta öğreticilerin bazı imkanlarından yararlanamayacak ve daha az ücret alacak. 14 Eylül'de yapılan 15 bin 800 öğretmen atamasında da en fazla kontenjan okulöncesine ayrılmış, 1.319 kadrolu, 3.959 sözleşmeli olmak üzere 5 bin 278 okulöncesi öğretmeni atanmıştı. Atamada okulöncesinin taban puanı kadroluda 72, sözleşmelide 65,4 olarak gerçekleşmişti. 14 Eylül'deki atamalardan önce okulöncesi branşında bakanlığın 22 bine yakın öğretmen ihtiyacı olduğu, son iki yılın KPSS'sine okulöncesinden başvuran aday sayısının 22 binden fazla olduğu ifade ediliyordu.
 

Öte yandan diğer branşlardan öğretmenlik bekleyen adaylar, alınan kadronun sadece bir branş için kullanılacak olmasını 'haksızlık' olarak değerlendirdi. 14 Eylül'deki atamada da okulöncesine 5-6 kat fazla kontenjan kullanıldığını hatırlatan öğretmen adayları, "Bakanlığın sınıf, matematik, Türkçe ve beden eğitimi öğretmenine ihtiyacı yok mu?" diye sordu.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan