İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732211491 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversiteyi Kazandı Gidemiyor

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 428505 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Ağustos 2007 00:14:00

Adana'da Sokak Çocukları Derneği'nin desteğiyle girdiği ÖSS'de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nü kazanan 20 yaşındaki Salih Peyken, okumak istediğini belirterek, yardım istedi.

Hem inşaatta çalışıp, hem de dersaneye giderek üniversiteyi kazandığını söyleyen Salih Peyken, Adana Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra üniversiteye giremediğini, daha sonra Sokak Çocukları Derneği’nin desteği ile dersaneye gidip 3’üncü yılda Fen Edebiyat Fakültesi’ni kazandığını, şimdi de öğrenim masrafları sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu anlattı.

Salih, babası Ahmet Pekyen’in TEDAŞ’ta taşeron işçisi olduğunu, kendisini okutmak istediğini ancak eline geçen 403 YTL ile bunu yapmasının olanaksız olduğunu söyledi. Kardeşleri 10 yaşındaki Onur ile 17 yaşındaki Hasan’ın da okuduklarını belirten Pekyen, “Kira, elektrik, su parası, kardeşlerimin öğrenimi, evin geçimi babamı çok yoruyor. Sokak Çocukları Derneği’nin desteği ile başarıyı yakaladım. Okumak istiyorum, babamın da beni çok okutmak istediğini biliyorum ancak bunu başarabileceğini sanmıyorum. Ne olur bana hayırseverler ile devletim sahip çıksın” dedi.

Peyken, üniversitenin 3-10 Eylül tarihlerindeki kayıt işlemi için paraya ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Üniversitede 4 yıl okuyacağım. Yaz aylarında gelir, yine inşaatlarda çalışırım. Ancak okulun açık olduğu süre boyunca yardıma ihtiyacım olacak. Çok şükür, ancak babamın aldığı paranın evimizi bile geçindirmediğini biliyorum. Ondan birşey bekleyemem bu haliyle beni okutması mümkün değil” diye konuştu.

Baba Ahmet Pekyen ise, oğlunun üniversiteyi bitirmesini çok istediğini söyledi. Geçen yıl kira parasını akrabalarının aralarında para toplayıp ödediklerini anlatan baba Pekyen, 5 ay önce işe girdiğini, aldığı paranın ise ancak asgari geçimlerini sağladığını söyledi. Bu durumda oğlunun öğrenim görmesini sağlayamayacağını anlatan baba Pekyen, hayırseverler veya devletin kendilerine el uzatmasını beklediklerini anlattı.

Kaynak: Hürriyet

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan