İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732479885 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversiteliler açlıktan derste bayılıyor !

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 383104 Okunma | Yazar Yazan: admin | 08 Eylül 2009 12:37:58

Marmara Üniversitesi Rektörü'nden eğitim dünyamızın geldiği son noktaya dair acı dolu bir tablo..


Marmara Üniversitesi Rektörü Necla Pur öğrencilerin çoğunun günde bir öğün yemek yediğini ve derste açlıktan bayılanlar olduğunu söyledi. 55 bini aşkın öğrencinin öğrenim gördüğü Manmara Üniversitesi'nin tepesindeki isim Gazete Habertürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu..

1.5 TL VEREMEYECEKLER VAR

Üniversitede hafta için her gün maliyeti 5 TL olmasına rağmen 1.5 TL'ye yemlek verdiklerini anlatan Pur, "Bin 500 öğrenciye bedava yemek için kupon veriyoruz. Çünkü bu çocukların arasında 1.5 TL'ye yemek alamayacak olanlar var. Yemek fiyatını bu yıl da artırmayacağız. Yemek fiyatını bu yıl da artırmayacağız. Bunu bile çocuklar ödemekte zorlanıyor" diyor.

Geçen yıl derste bayılanlar olduğunu olduğunu anlatan Pur'un sözleri yürekleri burkacak türden..

10'A YAKIN ÖĞRENCİ TOPLU HALDE BAYILMIŞ

"10'a yakın öğrenci derste fenalaşmış bayılmış. Doktor çocukların açlıktan bayıldığını söyledi. Suratlarından nasıl gıdasız olduklarını anlıyorsunuz. Çoğu günde tek öğün yemek yiyor. Günlerce uykularımız kaçtı. Sonra çorba projesini devreye soktuk. Taze sebzelerle besin değerini yüksek tutmaya çalıştığımız çorbaları sabahları 07.30'dan itibaren dağıtmaya başladık.

ÇORBANIN İÇİNE KITIR EKMEK KOYUYORLAR

Plastik bardaklarda 50 kuruşa ve istedikleri kadar içine kıtır ekmek koyabilecekleri şekilde servis etmeye başladık. Çocuklar ekmekleri çorbanın içine koyuyorlar. Bazılarına çorba kuponu da verdik. Günde 900 bardak çorba verildi. Bu yıl Haydarpaşa ve Anadolu kampuslerinde başlatacağız.

AYDA 100 TL HARÇLIK

Öğrencilerin yüzde 80'inin Anadolu illerinden geldiğini söyleyen Pur, ailelerin bu çocuklara ayda 100 TL İLE 150 TL arasında harçlık yollayabildiklerini söylüyor.

POGAÇA YOLLAYIN

Pur hayırseverlere de şöyle sesleniyor: "Hayır yapmak sacede Ramazan'da kalmamalı. Sabah kalvaltısı verebilirsiniz. 10 ev kadını buluşup bin poğaça yapıp sabahları çorbanın yanında dağıtsa bu çocuklara bundan daha büyük hayır olur mu?

 

 | Puan: 10 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan