İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732034521 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Zayıf dersi olanlara YÖK'ten müjde

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 491697 Okunma | Yazar Yazan: admin | 03 Eylül 2009 01:20:39

Üniversiteyi kazanan ama liseden mezun olamayanları sevindirecek..


YÖK, zayıf dersi olduğu için liseden mezun olamayan, ancak üniversiteyi kazanan öğrencileri sevindirecek bir uygulama başlatıyor.

YÖK, Eylül ayı içinde yapılacak bütünleme sınavlarının ardından mezun olacak öğrencilerin üniversite kayıt tarihlerini yeniden düzenledi. Üniversite kayıtlarının sona erdiği 7 Eylül’den sonra sorumluluk sınavından geçerek liseden mezun olan öğrenciler, bunu belgelendirirse kazandıkları programın kontenjanı dikkate alınmadan kayıt yaptırabilecek.

MEB, Haziran’da girilen bütünleme sınavlarını geçemeyerek sınıfta kalan lise öğrencilerine yeni sınav hakkı tanımıştı. Eylül’ün ilk iki haftasında yapılacak sınavlarda başarılı olanlar üst sınıfa geçecek veya mezun olacaktı. Ancak mezun olabilecek adaylardan üniversiteyi kazananların bütünleme sınavı ile üniversiteye kayıt tarihleri aynı dönemlere denk gelmişti.

Üniversiteye kayıtların 7 Eylül’de sona ermesi ve bölümlerin kayıt günlerinin de bu süre içinde birer günle sınırlı olması nedeniyle son sınıf öğrencileri, kazandıkları halde üniversiteye kayıt yaptıramama riski ile karşı karşıyaydı.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan