İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731982946 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TEV 8683 öğrenciye burs verecek

Kategori Kategori: Vakıf Bursları | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 904218 Okunma | Yazar Yazan: admin | 25 Ağustos 2009 12:32:31

Kurulduğu 1967 yılından bu yana 166.822 öğrenciye 123 milyon dolar burs desteği sağlayan Türk Eğitim Vakfı, 2009 - 2010 döneminde de 8.683 öğrenciye daha ihtiyaç, üstün başarı ve yüksek lisans ile üst ihtisas bursu verecek.

Türk Eğitim Vakfı, yurt içinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu ve TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılıyla seçilmektedir.

Burslar Ekim ve Haziran arasında 9 ay ödenmekte olup, artışlar her yıl bütçe ve enflasyon koşullarına göre yapılmaktadır.

2009 - 2010 Döneminde, üniversite öğrencilerine aylık 290 TL ödenecektir. Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu, öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı saptananların ve TEV kriterlerine uygunluğunu kaybedenlerin, aldıkları burs kesilir.

TEV burs vermenin yanı sıra, başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliğinde belirtilen başarı düzeyinde tamamlayan bursiyerlerine "Üstün Başarı Ödülleri" vermektedir.

İHTİYAÇ BURSLARI BAŞVURUSU VE SÜRESİ : TEV her öğretim yılı başında burs kontenjanlarını ve koşullarını, öğretim kurumlarına bildirir. Ekim ayı boyunca, öğretim kurumları ilan tahtalarına bu duyuruları asarak, TEV ise web sayfası ve basın yoluyla, burslarını duyurur. Burs almak isteyenler 1 - 31 Ekim tarihleri arasında web adresinden form doldurup, çıktısını alarak, istenen belgelerle beraber, öğretim kurumuna teslim eder.

Üniversiteler en az üç öğretim üyesinden oluşan ve TEV temsilcisinin de katıldığı bir burs komisyonu kurarak, kontenjan kadar asil ve yedek aday seçip Vakfa bildirir.

TEV Genel Müdürlüğü incelemesi sonucunda, burs alması kesinleşen öğrencilere duyuru yapılarak bursları bağlanır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: TEV' in web sayfasından temin edilecek TEV Burs Başvuru Formuna ;

* Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar: ÖSS ve ÖSYS sonuç belgelerinin bir örneğini,

* Ara sınıflarda öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları,genel

not ortalamalarını gösteren, onaylı transkripti,

* Tüm öğrenciler: T.C. Kimlik no'lu nüfus cüzdanı fotokopisi, onaylı

öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri ekleyerek okullarının ilgili birimlerine verirler.

ADAYLIK KOŞULLARI

* T.C Vatandaşı olmak

* Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak

* Maddi imkanlardan mahrum olmak

* Başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret ve burs almamak

* Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranların, fakülte veya yüksek okula giriş puan sırasına göre önde olmak

* Ara sınıflar için, başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden, en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde, en az 60) olup, bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde, üç taneden fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz)

* Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI : TEV 40. kuruluş yılı nedeniyle 2007 - 2008 yılından itibaren Türkiye'de ilk defa ve geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla Üstün Başarı Bursları vermeye başlamıştır.

Bu bursa ÖSS'de EA2, SAY2 ve SÖZ2 puan türlerine göre, ilk 2000 içine giren ve Mühendislik -Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarında öğrenim görmeye hak kazanmış öğrenciler başvuru yapabilecektir. Bu alanlarda okuyan öğrencilerden Hazırlık Sınıfından birinci sınıfa geçenlerin de başvurusu kabul edilecektir. Bu öğrencilerin, üniversiteye girdiği yıl ÖSS' de ilk 2000 içinde olması, Hazırlık Sınıfını 4 üzerinden 2,80 veya 100 üzerinden 70 not ile geçmeleri gerekmektedir. Birinci sınıftan ikiye geçenlerin ise, genel not ortalamalarının 4 üzerinden 3,50 veya 100 üzerinden 87,5 olması şart vardır.

TEV Üstün Başarı Bursu' na hakkı kazanan öğrencilere bu yıl toplam 9.000 TL burs ödenecektir.

TEV, YURT DIŞI BURSLARI

Ülkenin ihtiyaç duyduğu üst düzey yönetici ve mesleğinde uzman kişilerin yetişmesi için 1969 yılından beri yüksek lisans, tıp alanında da üst ihtisas ve araştırma çalışmaları için burslar verilmektedir. Bugüne kadar 1.186 gence, bu yolla yurt dışında eğitim imkanı sağlanmıştır.

2009 - 2010 Döneminde yüksek lisans öğrenimi için 55 öğrenci ile 3 tıp doktoruna burs verilerek, toplam bursiyer sayısı 1.244 olacaktır.

YURTDIŞI MÜŞTEREK BURSLAR: TEV kendi olanakları dışında, ayrıca müşterek burslar da vermektedir.

* TEV - British Chevening ile İngiltere' de yüksek lisans öğrenimi için burs verir. Bursiyerlerin okul ücretlerini British Chevening, yaşam masraflarını ise TEV karşılar.

* TEV - DAAD ile Almanya'da, yüksek lisans öğrenimi için, müşterek burs verir. Bursiyerlerin tüm giderleri yarı yarıya bölüşülerek, bu iki kurum tarafından karşılanır.

* TEV - Fransa Büyükelçiliği ile Fransa' da, yüksek lisans için müşterek burs verilir.  Bursiyerlerin tüm giderlerinin yüzde 65' lik kısmını Fransa Büyükelçiliği, kalan kısmını ise TEV karşılar.

* TEV - Garring Vakfı Danimarka burslarında ise Danimarka Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans için verilen bursların tüm giderleri Garring Vakfı fonundan karşılanır.

 

* TEV - TOFAŞ İtalya burslarında da, otomotiv mühendisliği alanında İtalya'da yüksek lisans için bursiyerlerin tüm giderleri TOFAŞ burs fonundan karşılanır.

 
YURT DIŞI, YÜKSEK LİSANS VE TIP ÜST İHTİSAS VE ARAŞTIRMA BURSLARI
 
Yüksek lisans öğrenimi ve tıp doktorları için üst ihtisas ve araştırma bursları olarak, şunları kapsamaktadır: Yaşam gideri, okul ücreti, okul harç ücreti, gidiş - dönüş ücreti, araç- gereç yardımı ve sağlık sigortası. Tutarlar ülkelere ve ve programlara göre değişebilir..Başarılı ve öğrenimini zamanında tamamlayarak yurda dönen öğrenciler, TEV' in kendilerine ödediği kısmı, çalışmaya başladıktan sonra taksitlerle geri öderler. Eğer doktoraya devam edilecekse, TEV' den izin alarak, eğitimlerini sürdürürler.
 

Bu bursların başvuruları, her yıl Ekim - Kasım aylarında web sitesinden, basından ilan edilir ve üniversitelere duyurular gönderilir. Adaylarda 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 75 not ortalaması ve mastır programının gerektirdiği yabancı dili - öğrenimini sürdürebilecek düzeyde- bilmesi ve bu tahsili ailenin imkanlarıyla yapamayacak olması şartı aranır.

TEV YURT DIŞI TIP BURSLARI
 
Türk tıbbının düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla, ülkemizde ihtiyaç duyulan temel bilimler ve uygulamalı alanlarda, kurumun desteklediği başarılı uzman tıp doktorlarına ; ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde üst ihtisas ve araştırma çalışmaları için, en az 6 ay, en fazla 2 yıl için burslar verilmektedir.

 

 | Puan: 8,7 / 49 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Burak { 25 Ağustos 2011 17:26:23 }
Kocaeli üniveristesi Jeoloji müh. (2. öğretim )kazandım harç parası ve ailemin içinde ulunduğu ekonomik durum nedeniyle burs başvburusunda bulunmak istiyorum, teşekkürler.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan