İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729953995 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Burs-Kredi ve Yurt Başvurusu

Kategori Kategori: Yurt Kur Bursları | Yorumlar 2 Yorum | Okunma 627859 Okunma | Yazar Yazan: admin | 25 Ağustos 2009 00:47:35

Öss yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrencilerde, yurt, kredi ve burs bulma telaşı başladı.

Üniversiteyi kazanan öğrenciler: ” Acaba üniversiteye gidersem nerede kalacağım?, Evden gelen paralar yetmeyebilir, başka yerlerden de burs veya kredi bulmalıyım” diye düşünerek internet sitelerinde kendilerine yarayaracak bilgileri araşıtrıyorlar.

Şu sıralar kyk burs, kredi ve yurt başvurusu almakta. Kyk’ nın öğrencilere verdiği maddi destek kredi, burs, harç kredisi ve yurt olarak 4 bölümden oluşuyor.

Öğrenim Kredisi: Kyk’ nın öğrencilere verdiği karşılıklı maddi destektir. Öğrenim kredisi almadan önce bir senete imza atarsınız (benim girdiğim sene 6 milyara imza atmıştım) ve bunu üniversiteyi bitirdikten 2 sene sonra ödemeye başlarsınız.

Başbakanlık Bursu: Başbakanlık bursu kazanan kimseler çok şanslıdır. Çünkü bu burs karşılıksız olup 4 sene boyunca bu burstan faydalanırsınız. Ancak başbakanlık bursu da bazı durumlarda kesilebilir. Örneğin 3 tane alttan dersiniz olursa kesilir.

Harç Kredisi: Harç kredisi yine kyk’ nın karşılıklı verdiği maddi desteklerden bir tanesidir. Üniversitelere her dönem başı yatırmanız gereken belli bir miktarda para vardır, bunu kredi ve yurtlar kurumu sizin yerinize öder, Ancak ilerde sizden bu parayı tahsis eder.

Yurt: Anlatmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir konu olabilir. Kyk yurt ücretleri ne kadar? Yurt-Kur da barınma ücretleri bedava yakındır. 3 ayda bir 200-250 lira ödersiniz, kyk size günlük 1,5 liralık yemek fişi verir, bu şekilde hemen hemen yurt kur da bedavaya barınmış olursunuz.

Bu tanımları yaptıktan sonra Kyk başvurusu yapabileceğiniz adresleri verelim.
Buraya tıklayarak yurt, burs ve kredi başvurusu yapabilirsiniz.

 

 | Puan: 7,9 / 17 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Burcu Gür { 12 Eylül 2014 22:12:06 }
Ben kocaeli üniversitesi kandira myo da 2. Sinif ogrencisiyim 1. Sinifin iki dönemindede derece yaptim ancak ögrenimimin devami icin bu dönem bursa cok ihtiyacim var.
igein { 25 Mayıs 2014 12:33:42 }
Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th): evet bu email irtibata geçerseniz.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan