İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732553574 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

15 Dolara üniversite

Kategori Kategori: Yurtdışı Eğitim | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 800983 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Ağustos 2009 17:50:15

Dünyanın ilk ücretsiz online üniversitesi olan People Üniversitesi, geçen hafta eğitim hayatına başladı. İsrailli, girişimci Shai Reshef tarafından kurulan ve internet tabanlı eğitim veren üniversitenin, şu anda 35 ülkeden 150 öğrencisi bulunuyor.

Önümüzdeki dört yıl içinde öğrenci sayısını 15 bine çıkarmayı hedefleyen Reshef, cumartesi günü, Ürdün'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu uluslararası toplantısında, üniversitesi hakkında bilgi verdi.

 
20 yıldır eğitim sektöründe yer alan ve Avrupa’daki internet tabanlı birçok eğitim projesinin geliştiricilerinden olan Reshef,  "Bir sosyal iletişim ağını alıp akademik kriterlere adapte etmek, aslında çok basit bir fikirdi. Maddi yönden kısıtlı olan insanların eğitim yüzdesinin bu yöntem sayesinde dünya çapında artmasını umuyoruz" dedi.. Ayrıca, olanakları elvermediği veya yaşadığı yerde üniversite olmadığı için, eğitimlerini sürdüremeyen yüz milyonlarca lise mezunu olduğuna da dikkat çekti.
 

People Üniversitesi, http://www.uopeople.org/  adresi üzerinden eğitim veriyor. ABD'den akreditasyon almayan hazırlanan üniversitenin, "bilgisayar bilimleri" ve "işletme" olmak üzere iki ayrı lisans programı bulunuyor. Başvuru için 50, sınavlar içinse 100 dolar ödenen üniversite, bu masrafların dışında tamamen ücretsiz. Gelir düzeyi düşük ülkelerde başvuru yapan öğrencilerin ödediği başvuru ücreti ise 15 dolara kadar iniyor.

 
"Öğreterek öğrenmek" ve "eş düzeyde eğitim metodu" gibi yöntemlerden esinlenen People Üniversitesi, öğrencilerin analizde bulunmasını ve tartışarak öğrenmesini hedefliyor. Dünyanın pek çok yerinden online üniversiteye kaydolan öğrenciler, önceden tanımlanmış bir müfredat ve eğitimcilerin desteği ile öğrenim görüyor.. Öğrenciler, kaynaklarını paylaşıyor, fikir alışverişinde bulunuyor, haftalık konuları tartışıyor ve sınavlara giriyor.
 

Müfredat ise; çalışan veya emekli olan profesörler, master düzeyindeki öğrenciler ve diğer profesyonellerden oluşan saygın bir eğitimci desteği ile hazırlanıyor.

 
ABD'de yapılan son araştırmalara göre, ülkedeki 4 milyon öğrenci, giderek büyüyen bu trend kapsamında eğitim görüyor.
 

 

 | Puan: 9,5 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

ERHAN TOPCU { 10 Aralık 2011 23:23:42 }
MERHABALAR
ONLİNE EĞİTİM VEREN BİR ÜNİVERSİTE ARIYORUM VE LİSE MEZUNUYUM.YARDIMINIZ OLABİLİRMİ?
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan