İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731977230 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Gazi'den İşsizliği Azaltacak Proje

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 488210 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Ağustos 2007 23:46:44

Gazi Üniversitesi bünyesinde açılan Geri Kalmış Bölgelerde Yatırım ve İstihdamı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (YİGEM), Gazi Üniversitesi'nin TÜBİTAK ve AB destekli projelerine destek vererek Türkiye'deki işsizliği azaltıcı projelere dönüştürmeyi hedefliyor.

Gazi Üniversitesi kurduğu Geri Kalmış Bölgelerde Yatırım ve İstihdamı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (YİGEM) ile işsizlik sorununa çare olmayı hedefliyor. Merkezin müdürlüğünü üstlenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülen Elmas Arslan, "Merkez Türkiye’deki işsizlik ile bölgesel dengesizlikleri giderme konusunda etkinlik gösterecek" dedi.

Merkezin kurulma amacını anlatan ve merkez hakkında bilgi veren Arslan şöyle konuştu:

İŞSİZLİĞİ AZALTMAYA YÖNELİK : "Amaç üniversitemizin biri TÜBİTAK ve diğeri de Avrupa Birliği (AB) destekli iki büyük ölçekli projesine ait ürünlerin devamlılığını sağlamak ve bu ürünleri ülkemizin en büyük sorunu olan işsizlik olgusunu azaltmaya yönelik projelere dönüştürmek. Merkezin kurulmasıyla, istihdam yaratma ve bölgesel dengesizlikleri giderme konusunda üniversite bünyesinde bir kurumsal yapı oluştu. Ülke olarak önümüzdeki dönemin temel iki sorunu işsizlik ile bölgesel dengesizlikler olacak. Bu bakımdan merkez gerek kuruluşu, gerekse de sürdüreceği çalışmalar bakımından ülkemiz ve üniversitemiz açısından bir boşluğu doldurmuş olacak."

GAP’A TÜBİTAK DESTEKLİ PROJE: Merkez kapsamında yapmayı planladıkları projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Gülen Elmas Arslan, "GAP bölgesi ile ilgili TÜBİTAK’ın desteklediği bir proje yürütüyoruz" dedi. Bu projenin sonucunda bölgedeki mevcut sanayi kuruluşlarının durumunun açığa çıkarılmasının yanı sıra yatırım potansiyeli ve işveren-işçi profilinin de tespit edileceğini anlatan Arslan, şunları söyledi: "Bu çalışmanın sonuçlarından hareketle bölge kalkınma politikaları ile ilgili uzun ve kısa dönem bölgeye yönelik kalkınma stratejileri geliştirmek konusunda çalışmalar başlatmış durumdayız. Bu doğrultuda GAP Bölge Kalkınma İdaresi bizimle temas kurdu. Ayrıca bölgede yatırımı ve istihdamı geliştirmek amacıyla GÜ-YİGEM olarak, bölge üniversiteleri ile de işbirliği kurarak yeni projeler geliştirmeyi hedeflemekteyiz. GAP bölgesi ile ilgili projelerimize TÜBİTAK’ın yanı sıra TMMOB ile MMO’nun da destek veriyor. Adana ve Kahramanmaraş’ta da benzer bir çalışmanın ortak yürütülmesine yönelik çalışmalara başladık."

YERİMİZ VE SEKRETERYAMIZ YOK : Merkez olarak çeşitli sıkıntılarının bulunduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu: "Çoğu merkezin yaşadığı gibi temel sıkıntımız, yer ve sekretaryanın olmaması. Örneğin, şu an projemize ait veri girişleri ile ilgili dört öğrenci çalıştırıyoruz ve yerimiz yok. Yine projemizi destekleyen kuruluşlar arasında olan Gazi Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu bu konuda geçici bir yer ayarladı, şu aşamada ancak bu şekilde işlerimizi yürütebiliyoruz. Yöneticilerimiz konuya yapıcı yaklaşıyor. Sanırım yakında kalıcı bir çözüm üretilecek."

Kadın istihdamı için AB desteği

GAZİ Üniversitesi bünyesinde açılan YİGEM’in Müdürü Arslan, kadın istihdamını arttırmaya yönelik bir projenin de Avrupa Birliği’nce desteklendiğini ifade etti. Proje sonucunda eğitim modülleri yaratılacağının ve bu modüllerin uygulama patentinin Gazi Üniversitesi’ne ait olacağını belirten Arslan, "Projenin hedefi kadınların eğitilerek turizm sektöründe istihdam edilmelerini sağlamak. Bu nedenle YİGEM, bu konuyla ilgili olarak Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ile işbirliğini geliştirip, sertifika programını Gazi Üniversitesi bünyesinde devamlı hale getirmeyi amaçlıyor" dedi.

Kaynak: Hürriyet

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan