İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729923122 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrencilere 10 TL'ye tatil

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 384926 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Temmuz 2009 19:00:50

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığına bağlı Uluçınar Tesisleri'nde, çeşitli illerden gelen öğrencilere 10 TL'ye tatil imkanı sağlanıyor.

İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle programlanmış 8 günlük tam pansiyon kamplarda, yemek ve barınma ihtiyacı ile her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe sembolik bir rakam karşılığında ulaşılabiliyor.

 
Öğrenciler, yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından 10 TL karşılığında bir yandan tatilin keyfini çıkarıyor diğer yandan değişik bölgelerden kişilerle bir araya geliyor, dayanışma ve paylaşım bilincini kazanıyor.
 

Kampın eğitim şefi Alaattin Melekoğlu, yaptığı açıklamada, tesislerde ilk etapta Ankara'dan 87, Antakya ve Antalya'dan 10'ar, İstanbul ve Malatya'dan 5'er, Muğla ve Düzce'den 4'er, Uşak ve Zonguldak'tan ise 1'er öğrenci olmak üzere toplam 127 kişinin tatil yaptığını söyledi.

 
Türkiye genelinde Çanakkale-İntepe, Bursa-Gemlik Hasanağa, Bursa-Gemlik Karacaali, Mersin-Kapızlı, Konya-Beyşehir'deki tesislerde de yaklaşık bin öğrenicinin ilk devre tatil ve eğitim kamplarına katıldığını ifade eden Melekoğlu, şunları söyledi:
 

''Milli Eğitim Bakanlığı kamplarla, öğrencilerin eğitim yılındaki ders yükünü atmasına, eğlenip, dinlenerek kendi kişisel becerilerini geliştirmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Kamplarda öğrencilerin, el becerilerini geliştirmeleri, sportif, sosyal ve kültürel konularda uzman öğretmenlerden eğitim almaları sağlanıyor. Bu kamplar, ülkemizin genç nüfusunun birbiriyle kaynaşmasını, arkadaşlık ve dostluk duygularını pekiştirmesini, farklı kültürleri tanıyıp, öğrenmesini sağlıyor.''

 
''AİLELERDE MEMNUN''
 

Öğrencilerin kamp süresince Hatay'ın tarihi ve turistik yerlerini de gezdiklerini belirten Melekoğlu, bu sayede öğrenicilerin kültürel birikimlerine de katkı sağladıklarını bildirdi.
Kamptaki eğitimin gençlerin bireysel gelişimlerine önemli katkılar da sağladığını ifade eden Melekoğlu, ''Buradaki aktivitelerden ailelerde memnun. Kamp sonrası çoğu veli bizi arayıp 'Bizim çocuğa ne oldu? Daha önce yatağını toplamazdı, ışık söndürme alışkanlığı yoktu. Bu özellikleri kazandırdığınız için teşekkür ederiz' diyorlar'' dedi.

 
YETENEKLERİNİ KAMPTA KEŞFETTİLER
 

Kampa Ankara'dan katılan 12. sınıf öğrencisi Müge Demir, kampın çok yararlı geçtiğini belirterek, ok atmayı öğrendiğini, ileride bu sporu yapabileceğini söyledi.
Ankara'da bir anadolu lisesinin 12. sınıf öğrencisi Duygu Yurdaköy de edindiği her yeni arkadaşından yeni şeyler öğrendiğini ifade etti.

 
Ankaralı öğrencilerden Ozan İğder ise kampta, sorumluluk almayı, temizlik ve planlı ve düzenli yaşamayı öğrendiğini, bu yeteneğini keşfetmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Kampa Eskişehir'den katılan Merve Yıldırım, Flamenko'yu kampta öğrendiğini, dansa olan yatkınlığının kamptaki yönlendirmeler sayesinde farkına vardığını belirtti.
 

 

 | Puan: 8,5 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan