İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732017754 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

SBS sonrası tercihler başladı

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 512345 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Temmuz 2009 16:16:23

SBS sonuçlarının da katılarak ortaöğretim puanlarına göre tercih yapma süresi başladı. Öğrenciler bu adresten tercih yapabilecek.

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına (OYP)

Tercihler, öğrenci velisi tarafından 17 Temmuz 2009 tarihine kadar ''http://www.meb.gov.tr'', ''http://oges.meb.gov.tr'' veya ''http://e-Okul.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak. 
 

göre tercih yapma süresi başladı.

Okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı andan itibaren öğrencinin tercih işlemi onaylanmış olacak.

Tercih listesinden öğrenci velisi, onaylamadan ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak.

Öğrenciler bir defa olmak kaydıyla 12 tercihte bulunacak. II. Yerleştirme ve daha sonraki yerleştirme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak. Daha sonra hiçbir şekilde bu tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

Sınavla öğrenci alan okul türlerine OYP'si 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecek. OYP'si 196'ın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacak.

OYP'ye göre tercih yapacak her öğrenci, okul aile birliğine makbuz karşılığı 5 TL yatıracak. Öğrenci ayrıca II. Yerleştirme ve/veya Tercihinde Yükselme İşlemi talebinde bulunduğunda her işlem için 5 TL daha yatıracak.

ALDIĞINIZ PUANLA NEREYİ TERCİH
EDEBİLİRSİNİZ....
TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

 

 

 | Puan: 8,7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan