İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732015338 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversitelerde yatay geçiş yöntemi

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 533987 Okunma | Yazar Yazan: admin | 29 Haziran 2009 15:02:18

Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişlere ilişkin kurallar, yönetmelik esasları çerçevesinde ''üniversitelerin senatolarınca'' belirlenecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, 21 Ekim 1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesi değiştirildi.

Yönetmelik değişikliği ile aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişlere ilişkin kurallar, bu yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde, ''üniversitelerin senatolarınca'' belirlenecek. Ancak, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencinin yerleştirmede esas alınan merkezi sınav puanının, yatay geçiş yapmak istediği programla ilgili olarak, merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla yurt içindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şart olacak.

Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay geçişler, daha önce ''üniversite yönetim kurullarınca belirlenen esaslar çerçevesinde'' düzenleniyordu.

 

 | Puan: 7,5 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan