İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732028552 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrenim kredisi borçlarına müjde

Kategori Kategori: Eğitim Kredileri ve Krediler | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 626961 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Haziran 2009 17:57:38

Bursbul.Com'unda sık sık gündeme getirdiği öğrencilerin ödeyemediği öğrenim kredi borcuna faiz indirimi ve taksit kolaylığı getiriliyor. Tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'da

Komisyonda, ''torba kanun'' olarak nitelendirilen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edildi.

Tasarının son maddesinde değişiklik ve yeni madde ihdasına ilişkin, 16 önerge kabul edildi. Komisyonda ortak hazırlanan bir önergeyle öğrencilerin ödeyemediği öğrenim kredileriyle ilgili düzenleme yapıldı.
 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan aldıkları krediyi ödeyemeyenlerin 3 ay içerisinde başvurarak taahhütte bulunması halinde; borcunun tamamını 3 ay içinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 75'i, 12 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 50'si, 24 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 25'i, 48 ayda ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 10'u affedilecek.
 
Aylık taksitlerin aksatılmadan ödenmesi halinde başvuru ve taahhüt edilen ödeme süreleri için gecikme zammı uygulanmayacak. Aylık taksitlerin aksatılması halinde ise başvuru tarihinden itibaren gecikme zammı uygulanarak borcun tahsili yapılacak.
 
-----------------------------
 
 
Editör Yorum : Bu bir adım ancak yetersiz kredi kartlarına son zamanalrda yapılan ciddi af'fın tek suçu eğitimine devam etmek olan öğrenci kardeşlerimiz içinde uygulanmasını bekliyoruz. bu tasarıyı bursbul.com olarak çok yakından incelemeye devam edeceğiz.

 

 | Puan: 9,9 / 9 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

sebnem uyanık { 19 Mayıs 2011 21:06:35 }
okuyabilmem için banada burs verin. lütfen bu sene özel üniversite yazıcam.. lütfennnn.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan