İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731975071 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sınav heyecanı haftasonu başlıyor

Kategori Kategori: Sınav Takvimi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 438033 Okunma | Yazar Yazan: admin | 05 Haziran 2009 02:02:48

Eğitim öğretim yılının sona ermesine bir hafta kalırken öğrencilerin sınav heyecanı da başlıyor.

Eğitim öğretim yılının sona ermesine bir hafta kalırken öğrencilerin sınav heyecanı da başlıyor. 8. sınıflar, Cumartesi günü; 7. sınıflar ise Pazar günü SBS’ye girecek. 6. sınıflar ise SBS için 13 Haziran’ı beklerken lise son sınıf öğrencileri de 14 Haziran Pazar günü ÖSS sınavında geleceklerini belirleyecekler.

8. sınıflar, cumartesi günü; 7. sınıflar ise pazar günü SBS’ye girecek. 6. sınıflar ise SBS için 13 Haziran’ı beklerken lise son sınıf öğrencileri de 14 Haziran Pazar günü ÖSS sınavında geleceklerini belirleyecekler.

8 Eylül 2008'de başlayan 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 12 Haziran’da sona eriyor. 2008-2009 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan milyonlarca öğrenciyi sınav heyecanı sardı. İlköğretim öğrencileri için büyük önem taşıyan SBS, 8. sınıflar için 6 Haziran Cumartesi, 7. sınıflar için ise 7 Haziran Pazar günü yapılıyor. 6. sınıflar, karnelerini aldıkları 12 Haziran tarihinden sadece bir gün sonra SBS, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavı’na girecekler. Sınavlar tüm yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da, aynı anda, merkezi sistemle gerçekleştirilecek.

SBS’YE ÖĞRENCİLER BAŞI AÇIK GELECEK

Kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30’da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonlara alınacaklar. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanıyla sınava alınacak. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala salonda özürlü öğrenciler hariç en az iki öğrenci sınıfta tutulacak. Öğrenciler sınava başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girecek. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak. Öğrenciler de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek.

TARIM İŞÇİ ÇOCUKLARI YEDEK SALONDA SINAVA ALINACAK

Soru kitapçıkları A ve B olmak üzere iki ayrı türde olup, öğrencilerin kitapçık türünü cevap kağıdına doğru olarak işaretleyip işaretlemediklerini salon görevlileri kontrol edecek. Sınav başvuru tarihinden sonra başka il ve ilçelerdeki okullarda nakli olan öğrencilerin durumları il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek, öğretim görmekte oldukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında sınava alınmaları sağlanacak. Tarım işçilerinin çocukları için de aynı uygulama gerçekleştirilecek.

SBS’de birinci yerleştirme sonuçları 24 Temmuz 2009 tarihinde açıklanacak. Sınavlarla ilgili tüm bilgiler, “http://oges.meb.gov.tr” internet adresinde görülebilecek.

ÖSS’YE 10 GÜN KALDI

Lise son sınıf öğrencileri ise 14 Haziran Pazar günü geleceklerini belirlemek için ÖSS sınavına girecekler. Bu yıl yapılacak ÖSS, son ÖSS olma özelliği de taşıyor. Üniversitelere giriş sınavı 2010 yılından itibaren iki aşamalı yapılacak. Birinci aşaması “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” (YGS) olarak adlandırılan ortak ve tek bir sınav olacak. İkinci aşama ise “Lisans Yerleştirme Sınavları” (LYS) olarak adlandırılan 5 sınavdan oluşacak

YGS’de orta öğretimde okutulan ortak derslerin yükseköğretim açından temel belirleyici olanlarından sorular sorulacak. Bu sınavda Türkçe dil ve anlatım, temel matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarından sorular sorulacak. LYS ise adayların ders düzeyindeki bilgi ve yeteneklerini ölçen ve açık öğretim dışındaki örgün lisans programlarına yerleştirmede esas alınacak başarı puanı belirlenecek. LYS; matematik, geometri sınavı (LYS1), fen bilimleri sınavı (LYS2), Türk dili ve edebiyatı, coğrafya 1 sınavı (YLS3), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu) sınavı (LYS4), Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacak. Bu sınavlar kapsamına birden fazla dersin yer alması halinde adayın her bir ders için aldığı puan ayrı ayrı hesaplanacak.

15 milyonun üzerinde öğrenci ise 2009-2010 eğitim öğretim yılına 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacak. 2009–2010 eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2010 Cuma günü sona erecek. 2009–2010 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, 22 Ocak 2010 Cuma günü sona erecek ve yarıyıl tatili, 25 Ocak–5 Şubat arasında yapılacak.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan