İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732493859 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Toptan'dan ÖSS'ye gireceklere tavsiye

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 388264 Okunma | Yazar Yazan: admin | 19 Mayıs 2009 12:27:54

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Atatürk'ün anısına yapılan gemi yolculuğuna katılan öğrencilere, 14 Haziranda yapılacak üniversite sınavı için tavsiyelerde bulundu.

Toptan, Milli Egemenliğin 90. Yılı Kutlamaları kapsamında kapsamında Atatürk'ün Samsun'a çıkışının anısına Ankara Gemisi ile İstanbul'dan Samsun'a giderken, beraberindeki heyette yer alan öğrencilerle sohbet etti.

Her ilde düzenlenen ''Kurtuluşun İlk Adımı Samsun'' konulu konferans yarışmasında dereceye giren 81 öğrenci ile gemide fotoğraf çekilen Toptan, bir gazetecinin 14 Haziranda yapılacak üniversite sınavına ilişkin soruyu cevaplandırdı.

Öğrencilerle görüştükçe ve onlarla konuştukça ''Türkiye'nin geleceğine dair duyduğu mutluluğun heyecana, coşkuya dönüştüğünü'' ifade eden Toptan, öğrencilere sınavla ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

Köksal Toptan, şunları kaydetti:

''14 Haziran için onlara (öğrencilere) söyleyecek bir şey yok; çünkü beraber olduğumuz bu çocuklarımız, bu gençlerimiz zaten çok akıllı olduklarını girdikleri yarışmalarda kanıtlamış gençlerdir. 14 Haziranı düşünmeyin. Soru kitapçığını açtığınız zaman göreceksiniz ki zaten bildiğiniz şeyler onlar. O nedenle bundan sonra çok çalışmaya da gerek yok. Olabildiğince zihninizi boşaltmaya çalışın. İstediğiniz yerlere gireceksiniz, başaracaksınız. Başarmak mecburiyetindesiniz. Biz sizin omuzunuza çok büyük yükler yüklüyoruz. Hareket noktamız Büyük Atatürk'ün gençliğe duymuş olduğu güven ve vermiş olduğu önemdir. O, Cumhuriyeti size emanet etmişti, onu yüceltecek olan sizlersiniz. Yine O'nun hedef göstermiş olduğu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak sizlersiniz.''

Toptan, 3 gündür çeşitli aralıklarla beraber olduğu öğrencileri tanımış olmasıyla, onlara duyduğu güvenin bir kez daha pekiştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Toptan ve beraberindeki heyete, Boğazda bulunan tarihi binalar hakkında bilgi verildi. Toptan ve beraberindeki heyeti taşıyan Ankara Gemisi'nin, yarın saat 14.30'da Samsun'da olması planlanıyor.

Gemide, Atatürk'ün silah arkadaşlarının bazı varisleri de yer alıyor.

 

 | Puan: 8,5 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan