İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732526136 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Gazi'de inanılmaz uygulama

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 643230 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Nisan 2009 00:00:45

Gazi Üniversitesi'nde çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezini atık kâğıt olarak firmaya verdi.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün yaklaşık 800 yüksek lisans ve doktora tezini “atık kâğıt” olarak çöpe attığı ortaya çıktı.

Enstitünün yaklaşık 2 ay önce yüzlerce yüksek lisans ve doktora tezini, eski öğrencilere ait dokümanları ve geçmişe dönük muhasebe kayıtlarının da aralarında olduğu belgeyi atık kâğıt olarak bir firmaya verdiği öğrenildi. Öğrencilerin ödevleri ve çeşitli projelerinin de bulunduğu atık kâğıtların içindeki tezlerin 1989 ile 2000 yılları arasında yapılan çalışmalar olduğu belirlenirken tezlerin genellikle iktisat ve ekonomi alanında olduğu kaydedildi.

Enstitü, yaklaşık 800 tez ve belgenin atık kâğıt olarak atılmasına ise “yeni yapılan tezlere yer açmak” ve “arşivlerde yer kalmaması”nı gerekçe gösterdi. Enstitünün 2005 yılından itibaren tezlerin CD’ye aktarılmış hallerini arşivlemeye başlaması nedeniyle atılan tezlerin dijital ortamda yedeği bulunmuyor. Tezlerin yalnızca girişi, konusu ve yazarı gibi bazı sınırlı bölümleri bilgisayar ortamında tutuluyor.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Tez Yazım Esasları Yönergesi’ne göre tezlerin basılı ve karton kapaklı hallerinin Ensitütü Tez Arşivi’nde bulundurulması gerekiyor.

YÖNETİM DEĞİŞTİRİLDİ

Ağustos 2008’de GÜ Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Rıza Ayhan’ın atanmasının ardından enstitülerin yönetimi tamamen değiştirildi. Eski rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç döneminde atanan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şiir Yılmaz, Kasım 2008’de istifa etti. Onun yerine Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç getirildi.

Cumhuriyet

 

 | Puan: 7 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan