İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729861627 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Ermenice bilen öğretmen aranıyor

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 464869 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Şubat 2009 00:02:24

Nevşehir Üniversitesi, Ermenice bilen öğretim görevlileri arıyor.


Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görevlendirmek üzere Ermenice bilen öğretim görevlileri aradıklarını bildirdi.

YÖK'ten Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için gerekli onayı alan Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü, Ermenice bilen öğretim görevlisi bulamayınca bölümü faaliyete geçiremedi.

Rektör Prof. Dr. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölüme öğrenci kabul etmek için Ermenice hocaları bulmak zorunda olduklarını, bunun için Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu ile de temaslarda bulunduklarını söyledi.

Ancak Ermenice bilen öğretim görevlisi bulamadıklarını ifade eden Rektör Kılıç, şöyle konuştu:

''Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde ders verebilecek öğretim görevlilerinin bulunması konusunda çeşitli araştırmalar yaptık ancak Türkiye'de bulamadık. Şimdi Azerbaycan'da arıyoruz. Ermenice metinlerimiz var ama çevirisini yapabilecek Ermenice bilen kimse yok. Türkiye'de bunu yapacak hoca yok. En az 3 öğretim görevlisinin bulunması gerekiyor ki, bölüme öğrenci alabilelim.''

Öğretim görevlisi sorununun çözülmesinin ardından bölüme öğrenci alacaklarını belirten Kılıç, ''çabalarımız devam ediyor, vazgeçmiş değiliz. Hoca sorununu çözersek, Ermenistan ve Türkiye'deki birçok tarihi ve edebi belgeyi okuyabileceğiz'' dedi.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

SUZAN { 02 Ağustos 2011 14:26:42 }
ERMENİCE DİLİNİ COK İYİ BİLİYORUM. EYİTİMİM ÜNİVERSTE ERMENİ EDEBİYATINI BİLİYORUM.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan